Paris 2024 - Henri Ruosteelle ja Tiffanys Diamondille neljäs sija ja MER-tulos Hagenin GP:ssa

7.6.2024

Henri Ruoste sai vakuuttavasti ensimmäisen Pariisin olympialaisten MER-tuloksensa uudella kisakumppanillaan Tiffanys Diamondilla Hagenin Grand Prix´ssä. Ratsukko teki 72,239 prosentin tuloksen ja sijoittui kilpailussa neljänneksi. Luokan voitti Tanskan koulujoukkueen tähti Nanna Skodborg Merrald Blue Hors Zepterillä tuloksella 78,739 prosenttia.

Henri Ruoste ja Tiffanys Diamond. Kuva Digishots.

 

Ruoste esitti tasaisen varman ja laadukkaan ohjelman vasta toista kertaa kansainvälisissä kilpailuissa startanneella 12-vuotiaalla tammallaan. Ensimmäinen kisa oli kaksi viikkoa sitten Aachenissa, jossa ratsukko suoritti samalla tasolla.

”Se meni taas hyvin. Pitää kuitenkin mennä rata kerrallaan, ja olla itselleen rehellinen, kaikki meillä on todella alussa ja tuoretta. Varmasti tulee myös niitä vaikeampia päiviä”, kertoo Henri Ruoste.

Hagenin Grand Prix -luokassa oli lähes 50 ratsukkoa ja se kilpailtiin kahtena päivänä. Ensimmäisenä päivänä nähtiin kaikki muut suomalaisratsukot. Ruoste starttasi myös Quentanolla, jonka ohjelmaa häiritsi jännittyneisyys. Ratsukon tulos oli 68,848 prosenttia.

Emma Kanerva kilpaili Feldrosella, joka ei ole ehdolla Pariisin olympialaisiin. Se ei ole suomalaisomistuksessa, mikä estää osallistumisen. Kanervan tamma oli erityisesti alkuohjelmasta kovin jännittynyt, ja pisteet jäivät 67,304 prosenttiin.

Stella Hagelstam ja Kiss Me esittivät hyvän ohjelman, mutta mukaan mahtui muutama virhe, kuten laukanvaihdoissa joka askeleella, jotka laskivat tulosta 66,652 prosenttiin. Virheet laskivat myös muiden suomalaisratsukoiden, Elisabet Ehrnrooth ja Daytona (64,957 %), Joanna Robinson ja Glamouraline (64,370 %), Ville Vaurio ja Dante NL (63,500 %), Yvonne Österholm / Ironman H, FIN 63,283 % ja Susanna Steinberg ja Rhapsodie (62,348 %), tuloksia.

”Hagenissa on iso areena, siellä on paljon tilaa kentän ympärillä, ja isompi tunnelma. Hevoset ovat areenalla kokonaan poissa muista, ja ne voivat vähän reagoida. On kiva päästä harjoittelemaan tuollaista. Tekemällä sitä tottuu", toteaa Ruoste.

 

Hagenin Grand Prix´n palkintojenjako. Kuva Tanja Takkula.

 

Lauantai-iltana Hagenissa on Grand Prix vapaaohjelma ja sunnuntaina aamusta Grand Prix Special. Ruoste arvio lähtevänsä Specialiin ”Tiffillä” ja vapaaohjelmaan, jos Special ei onnistu, Quentanolla.

”Tiffi voi kasvaa hevoseksi, jolla kilpailla kärkipäätä vastaan. Tänä vuonna on kuitenkin aikaista, olemme vasta alussa. Otamme radan kerrallaan, niin kuin ne tulevat. Sille pitää antaa aikaa kasvaa duuniin sisään. Tuomareiden pitää nähdä sitä radoilla ja meidän suorittaa tasaisesti, jotta pisteet nousevat esimerkiksi seiskapuolesta kasiin.”

Ratsukolla ei jää yhtään ylimääräistä aikaa toisen ja viimeisen MER-tuloksen antamiseen. Ruosteen suunnitelmassa on kilpailla molemmilla hevosilla kahden viikon päästä Kronenbergissä. MER-tulokset on suoritettava kilpailujen jälkeiseen maanantaihin mennessä.
 

Pariisin koulujoukkue nimetään kesäkuun lopussa

 

Emma Kanerva ja Greek Air Riesenbeckin EM-kisoissa 2023. Kuva Hanna Heinonen.

 

Maapaikan Suomelle ratsastanut Emma Kanerva on kiinni joukkuepaikassa kahdella muulla hevosellaan, Greek Airilla tai Mist of Titaniumilla. Tokion olympiaratsastaja Henri Ruoste on tehnyt erittäin hyvää, pääosin yli 70 prosentin tulostasoa Quentano 2:lla, ja uudella, kaksi kertaa kilpailleella Tiffanys Diamondilla. Quentanolla on vaaditut yli 67 prosentin MER-tulokset tältä kaudelta, mutta Tiffanys Diamond tarvitsee vielä toisen MER-tuloksensa.

Näytöt ja tulokset on annettava 24.6. mennessä, jonka jälkeen Ratsastajainliitto nimeää kolmen ratsukon koulujoukkueen ja Pariisiin matkustavan vararatsukon. Jos Suomi on mukana joukkuekilpailun finaalissa, Grand Prix Specialissa, on kolmihenkisen joukkueen kokoonpanoa mahdollista vaihtaa siihen. Joukkuekilpailun finaaliin pääsee Grand Prix -luokan kymmenen parasta joukkuetta. Henkilökohtaiseen finaaliin pääsee Grand Prix -luokasta 18 ratsukkoa.
 

Pariisin parakoulujoukkue kisakiertueella

Pariisin paralympialaisten parakoulujoukkueemme kilpailee myös Hagenissa. He aloittavat kilpailemisen perjantaina Grand Prix A -ohjelmalla. Katja Karjalainen ja Kameo kilpailee ryhmässä I, Laura Kangasniemi ja Goldprins ryhmässä IV ja Jonna Aaltonen ja Laxton For U ryhmässä V.

Kilpailua voi seurata ClipMyHorse.TV -nettistriimiltä: LINKKI

Parajoukkue kilpailee ensi viikonloppuna Kronenbergissä, Alankomaissa.
 

6.-7.6. Kansainvälinen kouluratsastus, CDI3* Hagen, Saksa
FEI Grand Prix
, lähti 49, sijoittui 17
1) Nanna Skodborg Merrald / Blue Hors Zepter, DEN 78,739 %
2) Patrik Kittel / Jovian, SWE 74,783 %
3) Steffen Peters / Suppenkasper, USA 72,870 %
4) Henri Ruoste / Tiffanys Diamond, FIN 72,239 %
…20) Henri Ruoste / Quentano 2, FIN 68,848 %
…25) Emma Kanerva / Feldrose FRH, FIN 67,304 %
…28) Stella Hagelstam / Kiss Me, FIN 66,652 %
….39) Elisabet Ehrnrooth / Daytona, FIN 64,957 %
40) Joanna Robinson / Glamouraline, FIN 64,370 %
…43) Ville Vaurio / Dante NL 63,500 %
44) Yvonne Österholm / Ironman H, FIN 63,283 %
…46) Susanna Steinberg / Rhapsodie, FIN 62,348 %
Täydet tulokset: LINKKI

Lisätty Henri Ruosteen kommentit 7.6. klo 14.02.