Henri Ruosteelle ja Tiffanys Diamondille voitto Hagenin Grand Prix Specialissa

10.6.2024

Henri Ruoste jatkoi viikonlopun erinomaista ratsastusta uudella kilpakumppanillaan, 12-vuotiaalla Tiffanys Diamond tammallaan. Ratsukko voitti Hagenin kolmen tähden Grand Prix Specialin 74,894 prosentin tuloksella.

Vasta toista GP-viikonloppua kilpaileva Tiffanys Diamond on kokonaisuudessaan yllättänyt miten hyvin se on aloittanut kilpailemisen tällä tasolla. ”Hevonen on tehnyt positiiviset ensiradat ja hyvän ensivaikutelman, että miten se ottaa urheilun vastaan sekä ne haasteet, jotka tulevat uudesta kisapaikasta, uudesta tallista ja ympäristöstä. Se suorittaa radat kunnolla, eikä vain hölkkää niitä läpi, eli sillä toivottavasti pystyy kilpailemaan muita vastaan, eikä vain osallistumaan. Teemme parhaamme ja menemme rata kerrallaan”, kertoo Ruoste.

Henri Ruoste ja Tiffanys Diamond. Kuva Heidi Lammi.

Ruoste toivoo, että Tiffanys Diamond pystyy ottamaan hänen edellisen ykköstähtihevosensa Kontestron paikan tulosten puolesta. Se riippuu kuitenkin siitä, miten hevonen kasvaa urheiluun sisään ja miten tuomaristo ottaa sen vastaan kilpahevosena. Hevonen sopii Ruosteelle hyvin ja hän kuvaileekin tammaa: ”Hevosella ei pitäisi olla isoa heikkoutta missään. ”Tiffin” kanssa korostuu tekemisen helppous sekä suorittamisen mekaaninen laatu. Hevonen on ottanut kaikki asiat todella nopeasti sekä erittäin ammattimaisesti ja hyvin vastaan. Siitä ei voi olla muuta kuin todella tyytyväinen ja ylpeä.”

”Tiffanys Diamond on ollut tallissamme jo kolme vuotta ja tunnemme toisemme koko sen ajan, mikä auttaa näissä uusissa tilanteissa. Minulla on myös paljon pidempi työskentelyhistoria ”Tiffin” kanssa ja tunnemme toisemme pidemmältä aikaa kuin Quentanon kanssa. Tietysti Quentanolla on enemmän rutiinia ja se on kokenut ja nähnyt eri kisapaikkoja. Quentanon kanssa on kuitenkin hankalampaa radalla, sillä se ei kuuntele minua radalla yhtä hyvin kuin verryttelyssä, toisin kuin ”Tiffi” ”, kertoo Ruoste kärkihevosistaan.

Henri Ruosteella on Pariisin olympialaisiin vaaditut yli 67 prosentin MER-tulokset Quentanolla ja Tiffanys Diamondilla Hagenissa hän sai nyt ensimmäisen MER-tuloksensa. Ruoste lähtee kahden viikon päästä Frankfurtiin tavoittelemaan toista MER-tulosta ”Tiffin” kanssa.


Kouluratsastusjoukkue Pariisin olympialaisiin

Näytöt ja tulokset Pariisin olympialaisiin on annettava 24.6. mennessä, jonka jälkeen Ratsastajainliitto nimeää kolmen ratsukon koulujoukkueen ja Pariisiin matkustavan vararatsukon. Jos Suomi on mukana joukkuekilpailun finaalissa, Grand Prix Specialissa, on kolmihenkisen joukkueen kokoonpanoa mahdollista vaihtaa siihen. Joukkuekilpailun finaaliin pääsee Grand Prix -luokan kymmenen parasta joukkuetta. Henkilökohtaiseen finaaliin pääsee Grand Prix -luokasta 18 ratsukkoa. 


Pariisin parakoulujoukkue kisakiertueella 

Myös Pariisin paralympialaisiin valmistautuvat parakouluratsukot kilpailivat tänään Hagenissa. CPEDI3* Grand Prix Freestylessa Laura Kangasniemi ratsasti ryhmässä IV uudella freestyle -ohjelmallaan kuudenneksi ja Jonna Aaltonen ryhmässä V kahdeksanneksi. Katja Karjalainen ei päässyt osallistumaan ryhmään I kvaalaamaansa Freestyle -luokkaan aikataulullisista syistä.

Parajoukkue kilpailee ensi viikonloppuna Kronenbergissä, Alankomaissa.
Kilpailua voi seurata ClipMyHorse.TV -nettistriimiltä: LINKKI

 

Henri Ruoste palkintojenjaossa Hagenissa, Saksassa. Kuva Tanja Takkula.

9.6. Kouluratsastus, CDI3* Hagen, Saksa
FEI Grand Prix Special
, lähti 17
1) Henri Ruoste / Tiffanys Diamond, FIN 74,255 %
2) Steffen Peters / Suppenkasper, USA 72,660 %
3) Juliette Ramel / Gideon K.H., SWE 72,255 %

9.6. Parakouluratsastus, CPEDI3* Hagen, Saksa
Grand Prix Freestyle, ryhmä IV
, lähti 8
1) Kate Shoemaker / Vianne, USA 78,450 %
2) Alexia Pittier / Sultan 768, FRA 76,417%
3) Pia Wulff Jelstrup / Zafia, DEN 73,958 %
…6) Laura Kangasniemi / Goldprins, FIN 68,342 %

9.6. Parakouluratsastus, CPEDI3* Hagen, Saksa
Grand Prix Freestyle, ryhmä V
, lähti 8
1) Lena Malmström / Fabulous Fidelie, SWE 75,000 %
2) Carmen Grønvold Johannessen / Hoejgaardens Santos, NOR 74,817 %
3) Lisa Cez / Stallone de Hus, FRA 74,425 %
…8) Jonna Aaltonen / Laxton For U, FIN 69,050 %

Täydet tulokset: LINKKI