Henrik von Eckermann juhli mestaruutta maailmancupin finaalissa Omahassa

9.4.2023

Esteratsastuksessa maailmancupin finaalin voittaja selvisi varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Omahassa voittoon ratsasti Ruotsin Henrik von Eckermann ja King Edward. Toiseksi sijoittui Alankomaiden Harrie Smolders ja Monaco N.O.P sekä kolmanneksi Yhdysvaltojen 25-vuotias Hunter Holloway ja Pepita Con Spita.

Henrik von Eckermann. Kuva ©FEI/Richard Juilliart

 

Von Eckermann hyppäsi jo ensimmäisenä kilpailupäivänä johtoon, mutta menetti sijoitustaan toisena päivänä. Kolmanteen ja ratkaisevaan kilpailupäivään von Eckermann ja 13-vuotias ruuna (i. Edward) lähtivät sijalta kolme. Von Eckermann ja King Edward olivat osa Ruotsin olympiakultajoukkuetta Tokiossa vuonna 2021 ja on myös hallitseva maailmanmestari ja joukkuemaailmamestari. Tällä hetkellä von Eckermann pitää myös FEI:n maailmanrankingin ykkössijaa.

 

Henrik von Eckermann ja King Edward. Kuva ©FEI/Richard Juilliart

 

Smolders oli finaalin toinen myös viime vuonna ja 2016 Göteborgissa. Irlannin Denis Lynch ja Brooklyn Heights hyppäsivät ainoana ratsukkona kolmannen päivän molemmat kierrokset virhepisteittä ja voitti luokan. Lynch nousi lopputuloksissa seitsemänneksi. Mestaruutta puolustanut Martin Fuchs ja Leon Jei olivat lopputuloksissa kymmenes.

 

Harrie Smolders ja Monaco N.O.P. Kuva ©FEI/Richard Juilliart

 

Esteiden maailmancupin finaaliin sisältyy kolme kilpailupäivää. Suomen aikaa torstai aamuyöstä kilpailtiin ensimmäinen osakilpailu aikaratsastusarvostelulla ja jokaisesta pudotuksesta lisättiin ratsukoiden suoritusaikaan kolme sekuntia. Toinen osakilpailu hypättiin Suomen aikaa perjantai aamuyöstä, jolloin perusradan jälkeen virheettömät ratsukot jatkoivat uusintaan. Kahden ensimmäisen kilpailupäivän sijoitukset laskettiin yhteen ja muunnettiin virhepisteiksi ennen kolmatta osakilpailua lauantaina. Kolmen osakilpailun jälkeen voittaja on ratsukko, jolla on vähiten virhepisteitä. Finaalissa ei ollut mukana suomalaisratsukoita.

 

 Henrik von Eckermann (kesk.), Harrie Smolders (vas.), Hunter Holloway (oik.). Kuva ©FEI/Richard Juilliart

 

FEI World Cup Finals, Omaha, USA 3.-8.4.2023

1) Henrik von Eckermann - King Edward, SWE 5 vp

2) Harrie Smolders - Monaco N.O.P, NED 9vp

3) Hunter Holloway - Peptic Con Spita, USA 11vp

 

Tulokset täältä

Järjestäjä: https://omaha2023.fei.org/