Hevosala kokoontui jälleen Tampereella: Hevoset-messuilla 17844 kävijää

8.4.2018

Tiedote: Tampereen Messut

Hevoset 2018-messut, photo SRL Hanna Heinonen www.hannaheinonen.com.

Hevosala kokoontui jälleen Tampereella: Hevoset-messuilla 17844 kävijää

Hevosten ystävät, ammattilaiset, kisaajat, keppariharrastajat ja hevosalasta ja hevosista kiinnostuneet löysivät tiensä Tampereen Hevoset-messuille lauantaina ja sunnuntaina sankoin joukoin: Suomen suurimmassa hevosalan tapahtumassa olikin ennätykselliset 17.844 kävijää. Kasvava tapahtuma järjestettiin nyt kymmenettä kertaa ja tätä juhlistettiin alan yhteisessä iltajuhlassa lauantain päätteeksi. Hevosalan oma Vuoden Kavionjälki -tunnustus jaettiin lauantaina yhdeksättä kertaa ja palkinnon sai tänä vuonna Hevosalan osaamiskeskus Hippolis ry:n toiminnanjohtajana vuosina 2009–2018 toiminut Anne Laitinen. Sunnuntaina Suomen Ratsastajainliitto ry SRL luovutti esteratsastaja Anna-Julia Kontiolle liiton korkeimman urheilutunnustuksen, Mestariratsastajamerkin. Ensi vuonna messuillaan tuttuun tapaan huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna 6.–7.4.2019.

– Kävijämäärä yllätti meidät kaikki todella positiivisesti. Oli hienoa, että 10. messukertaa saatiin juhlistaa yhdessä ja hyvällä fiiliksellä, niin itse messuilla kuin iltajuhlassakin. Vuoden aikana tapahtuma on kasvanut entisestään niin hurjasti, että ensi vuodelle on jo mietitty muutoksia messukäynnin sujuvoittamiseksi, kertoo Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen Tampereen Messut Oy:stä.

Anna-Julia Kontio palkittiin Mestariratsastajamerkillä – kisoissa jaettiin paikka Junior Tourille

Vuoden Kavionjälki -palkinnon lisäksi viikonlopun aikana muistettiin myös muita osaajia. Lauantain iltajuhlassa palkittiin Hevoset-messujen yhteistyökumppanit SRL, Horze ja Hankkija Oy ja SRL palkitsi omia jäseniään. Sunnuntaina SRL luovutti esteratsastaja Anna-Julia Kontiolle liiton korkeimman urheilutunnustuksen, Mestariratsastajamerkin. Kontio oli harvinaisella Suomi-visiitillä vetämässä messujen suosittua esteklinikkaa.

Messut oli tänä vuonna vahvasti mukana ratsastusonnettomuudessa vammautuneen Saara Auvisen ohjastamassa Kyllä kypärälle -kampanjassa, jonka myötä messuilla kiinnitettiin erityistä huomiota alan turvallisuuskäytäntöihin. Lauantain keskustelupaneelissa puhutti erityisesti ratsastajan turvallisuus. Miehet nostettiin ratsaille ja kepparialueella riitti vilskettä ja kisoja koko viikonlopun ajan. Myös Hankkija-areenalla kilpailtiin, jaossa oli muun muassa paikka Helsinki International Horse Show’n Junior Tourille.
Tutustu kisatuloksiin: Kisatuloksia Hevoset 2018 -messuilla

Hevoset 2018 -messut järjestettiin 7.–8.4.2018 Tampereen Messu-ja Urheilukeskuksen A- ja E-hallissa. Seuraavan kerran 6.–7.4.2019. Hevoset-messut järjestää Tampereen Messut Oy.

LISÄTIEDOT: www.hevosmessut.fi
Facebook: www.facebook.com/Hevosmessut, Twitter: @TampereenMessut, #Hevoset