Hevosala menestyi hankehaussa

1.6.2010

Hevosala menestyi valtakunnallisessa hankehaussa

Hevosala menestyi valtakunnallisessa hankehaussa. Tulossa koulutusta hevosyrittäjille ja neuvojille.

TE-keskukset ovat valinneet Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta vuonna 2010 rahoitettavat valtakunnalliset hankkeet. Valtakunnallisen hanketoiminnan tarkoituksena on mm. kohdentaa maaseutuohjelman hankerahoitusta niihin hankkeisiin, joilla arvioidaan olevan laajempaa vaikuttavuutta ohjelman tavoitteiden kannalta. Tärkeä tavoite on täydentää ja tukea alueilla tehtävää kehittämistyötä ja hanketoimintaa. Nyt valittujen hankkeiden katsottiin parhaiten toteuttavan näitä tavoitteita.

Hevosalalle kohdistuvista ideoista valittiin rahoitettavaksi seuraavat hankkeet

Koulutushanke lisää yrittäjien osaamista, kilpailukykyä ja palvelun laatua
Hevosyritys huippukuntoon - koulutushanke hevosyrittäjille 2010-2013 -hankkeen hallinnoija on Hämeen ammattikorkeakoulu. Hevosyrittäjille eri puolilla Suomea järjestettävien koulutusten teemoja ovat hevosyrityksen johtaminen ja liiketoiminta, rakentaminen ja tekniikan hyödyntäminen, ympäristöosaaminen ja hevoskasvatus. Koulutuksen aihealueista tuotetaan tietomateriaalia internetiin.

Laajeneva ja monipuolistuva hevosala tarvitsee osaavia asiantuntijoita
Hevosexpertit -hankkeessa järjestetään hevosalaan liittyvää koulutusta alan asiantuntijoille ja neuvojille. Koulutusaiheita ovat tallirakentaminen, miljöösuunnittelu, eläinterveys ja työterveys, työterveys talleissa työterveyshenkilöstölle ja eri tallityyppien liiketoiminta.

Muita rahoitettuja hankkeita olivat Maaseudun energia-akatemia ja Teknologialla tehokkuutta metsänhoitoon - koneellisen istutuksen laaja käyttöönotto -hanke

Hämeen TE-keskus tekee hankkeille lopulliset päätökset alkuvuodesta, minkä jälkeen hankkeiden toteutus voidaan aloittaa.

TIEDOTE 16.11.2009 kokonaisuudessaan: LINKKI