Hevosenlihan markkinoiden tehostamishanke käyntiin

1.6.2010

 Suomen Hippos ry on käynnistänyt Hevosenlihan markkinoiden tehostaminen - nimisen hankkeen, jonka tavoitteena on etsiä keinot ja rakentaa toimintamalli hevosenlihan markkinoiden tehostamiseksi.

Hankkeen tavoitteena on saada aikaan tarpeellinen keskusteluyhteys ja toimiva yhteistyöverkosto teurastamojen ja muun elintarviketeollisuuden suuntaan. Haastattelututkimuksen ja muiden selvitysmenetelmien avulla kootaan konkreettiset toimenpide-ehdotukset ja tehdään suunnitelma asian eteenpäin viemiseksi. Pitkän tähtäimen tavoitteena on kaksinkertaistaa hevosten teurasmäärä. Suomen noin 70 000 hevosesta noin 4 000 poistuu vuosittain. Tällä hetkellä vain noin 1 000 hevosta teurastetaan elintarvikekäyttöä varten.

Hanke toteutetaan ajalla 1.3.-30.11.2009. Hankkeen osa-aikaisena projektisihteerinä työskentelee Veera Nieminen. Ohjausryhmään kuuluu jäseniä seuraavista organisaatioista: Hippolis- Hevosalan osaamiskeskus ry, MTK ry, Suomen Hevostietokeskus, MTT Hevostutkimus, Suomen Eläinlääkäripraktikot ry, Suomen Hevosenomistajien keskusliitto ry, Suomen Ratsastajainliitto ry, Elintarviketeollisuusliitto ry sekä Lihakeskusliitto ry.

Hankkeelle on saatu rahoitusta Maa- ja metsätalousministeriön elintarviketalouden laatustrategiasta.

Tiedote: Suomen Hippos ry