#Hevoset: Vuoden Kavionjälki -tunnustus Hippolis ry:n Anne Laitiselle

6.4.2018

Tiedote: Tampereen Messut

#Hevoset: Vuoden Kavionjälki -tunnustus Hippolis ry:n Anne Laitiselle

Hevosalan vuosittainen Vuoden Kavionjälki -tunnustus jaetaan Tampereen Hevoset-messuilla lauantaina 7.4. klo 13.05 järjestettävässä tilaisuudessa jo yhdeksättä kertaa. Palkinnon vastaanottaa Hevosalan osaamiskeskus Hippolis ry:n toiminnanjohtajana vuosina 2009–2018 toiminut Anne Laitinen. Kyllä kypärälle -kampanja, koko hevosalan turvallisuus ja kilpailut ovat keskiössä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 7.–8.4.2018 jo 10. kertaa järjestettävillä Hevoset-messuilla. Laaja ohjelmasisältö koostuu kolmesta klinikasta, näytöksistä sekä kilpailuista ja tietoiskuista.

Anne Laitinen, kuva Juha Erola.

Anne Laitinen vastaanottaa yhdeksättä kertaa jaettavan Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen lauantaina 7.4. klo 13.05 Hevoset-messuilla järjestettävässä tilaisuudessa. Palkinnon luovuttavat Suomen Ratsastajainliitto ry:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Forstén, Suomen Hippos ry:n toimitusjohtaja Vesa Mäkinen sekä Hevoset-messujen projektipäällikkö Heli Lempinen.

Palkinnon perusteluissa todetaan seuraavasti:

Anne Laitinen on toiminut Hevosalan osaamiskeskus Hippolis ry:n toiminnanjohtajana vuosina 2009–18. Hän on edistänyt toiminnallaan ansiokkaasti hevostalouden toimintaedellytyksiä. Anne Laitinen on osallistunut aktiivisesti alan kehittämiseen ja rakentanut hyvää yhteistyötä yli lajirajojen eri sidosryhmien kanssa. Hänen johtamanaan Hippolis ry:stä on kasvanut merkittävä osaamiskeskus, jolla on iso rooli eri hevosalan hankkeissa ja alan edunvalvojana. Hevoset ja yhteiskunta -hanke ja sen puitteissa julkaistu kirja Hevoset ja kunta – rajapintoja on tästä hyvä esimerkki.

Hevosalan järjestöt osallistuivat vuoden 2017 Suomi 100 -ohjelmaan yhteisellä Mahdollisuuksien hevonen -hankkeella. Samalla juhlittiin suomenhevosen 110-vuotta täyttävää kantakirjaa. Anne Laitinen koordinoi koko vuoden kestänyttä mittavaa kokonaisuutta, joka nosti ratsastus- ja raviurheilun välisen yhteistyön aivan uudelle tasolle. Juhlavuoden aikana toteutettiin yli tuhat erilaista tapahtumaa ja tekoa, jotka toivat hevosalan merkityksen suuren yleisön tietoisuuteen. Juhlavuosi jää aikakirjoihin vahvana hevosalan yhteistyön vuotena, joka toimii mallina alan kehittämiselle myös tulevina vuosina.

Hippoksen ja SRL:n hallitukset jakavat Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen vuosittain henkilölle tai taholle, joka on ansioitunut hevosurheilussa, hevosjalostuksessa, hevostaidoissa, koulutus- ja liiketoiminnassa tai joka on lisännyt hevosalan arvostusta ja tunnettuutta. Aiemmin palkinnon ovat saaneet PowerParkin Pekka Lillbacka ja Nordic King -ravitapahtuma (2017), Kontion perhe (2016), hyväntekeväisyysravuri Karl ”Kalle” Adam (2015), SRL:n pääsihteeri Fred Sundwall (2014), Ingmanin perhe (2013), Espoon Ratsupolut ry (2012), Eduskunnan Hevosystävien Seura (2011) ja Gun Järnefelt (2010).

Anne Laitinen siirtyi huhtikuun alussa Hippoliksesta Agrologien Liiton palvelukseen, missä hän aloittaa toiminnanjohtajana toukokuussa.

Kyllä kypärälle, tuttuja kasvoja, ravisisältöä ja kymppikerran kunniaksi kolme klinikkaa

Tänä vuonna Hevoset-messut on näkyvästi mukana ratsastusonnettomuudessa vammautuneen Saara Auvisen luotsaamassa Kyllä kypärälle -kampanjassa ja E-hallissa sijaitsee Toni Niemisen isännöimä Hevoset-messut feat. Kyllä kypärälle -yhteisosasto. Lauantaina osastolla vierailee muun muassa Katja Ståhl ja Korumies Arvi ja sunnuntaina esteratsastaja Anna-Julia Kontio, jonka SRL palkitsee Kontion klinikan päätteeksi klo 10.30 A-hallin Hankkija-areenalla. Hevoset-messujen odotetuimpiin ohjelmasisältöihin kuuluvat jälleen erilaiset este- ja kouluratsastusklinikat, joista vastaavat tällä kertaa tähtivalmentajat Anna-Julia Kontio, Henri Ruoste ja Mikko Mäentausta. Messut juontaa Olga Temonen. Tapahtumaan on lisätty tälle vuodelle entistä enemmän ravisisältöä. Lue lisää: www.hevosmessut.fi (Kävijälle/Ohjelma)

Hevoset 2018 -messut 7.–8.4.2018 Tampereen Messu-ja Urheilukeskuksen A- ja E-hallissa. Auki la 7.4. klo 9–18 ja su 8.4. klo 9–17.

LISÄTIEDOT: www.hevosmessut.fi
Facebook: www.facebook.com/Hevosmessut, Twitter: @TampereenMessut, #Hevoset
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi, et