Hevosopisto ja Suomen Ratsastajainliitto järjestävät yhteistyössä Nordic Baltic Championships 2021 -kilpailun

18.5.2021

Kauan odotettu ja varmasti monelle mieluinen päätös on viimein tehty.

–  Valmistelut ovat alkaneet ja jatkuvat vimmaisesti kohti kisoja. Kaasu on nyt laitettu pohjaan, kertoo Valmennuskeskuksen ja kilpailujen johtaja Pirkko Herd.

Kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettävän kilpailun toteutumisesta on ollut pitkään epävarmuutta. Jo viime vuodelle Suomen järjestettäväksi osunut kilpailu peruttiin koronan vuoksi, tänä vuonna tilannetta hankaloittaa koronan lisäksi Keski-Euroopassa poikkeuksellisen rajuna riehunut hermosto-oireita aiheuttava EHV1-virus.

–  Tautiturvallisuus kummankin taudin osalta on pitkittänyt päätöstä. Olemme ensimmäistä kertaa tällaisessa tilanteessa, eikä kenelläkään ole kristallipalloa. Seuraamme viranomaisyhteistyössä ja eläinlääkäreiden kanssa koronan ja ehv-tilanteen kehittymistä ja niiden asettamia vaatimuksia. Tapahtuma toteutetaan ilman yleisöä livestreamattuna. Silti Hevosopistolle saapuu valtava määrä ihmisiä.

Ennen tapahtumaa on vielä kolme maiden välistä varmistusta, kesäkuun puolesta välistä eteenpäin. Juhannusviikonloppuna tarkistetaan vielä, lähtevätkö ulkomaalaiset kilpailijat satamasta vai eivät. Kilpailua valmistellaan täydellä tohinalla, mutta takaraivossa on silti koko ajan pelko kaiken perumisesta.

–  Olisi ihanaa päästä vihdoin toteuttamaan kilpailut, erityisesti lasten ja nuorten vuoksi. Monia asioita on selvitetty ja vielä selvitetään. Tilanne on paitsi meille järjestäjille, myös kilpailijoille ja koko ratsastusurheilulle jännittävä, kunnes kilpailu on onnellisesti ohitse.  Muun muassa testauskäytännöistä on vielä paljon selvitettävää ja suunniteltavaa, mutta päätös pitää kilpailut luovat uskoa ja toivoa. Poikkeustilanteessa kilpailun järjestämiseen vaaditaan paljon erikoisosaamista eikä kenelläkään ole kokemusta tällaisesta. Luotan kuitenkin rautaisiin ammattilaisiin ympärilläni, joiden ponnistuksien ansiosta kilpailu voidaan toteuttaa.

Nordic Baltic Championships 2021 kilpaillaan Hevosopistolla 30.6.-4.7.2021 kolmessa lajissa: esteratsastus, kouluratsastus ja pararatsastus. Tapahtuma järjestetään ilman yleisöä livestreamattuna.

 

Lisätiedot:
Hevosopisto
Pirkko Herd
Valmennuskeskuksen johtaja
p. 040 681 5877

Suomen Ratsastajainliitto
Kati Hurme
Viestinnän asiantuntija
p. 040 620 3001

Hevosopisto
Susanna Marttila
Markkinointi- ja viestintäasiantuntija
p. 040 681 8811