Hevosopisto siirtyy etäopetukseen, muutoksia myös muussa toiminnassa

16.3.2020

Hevosopisto suhtautuu koronaviruksen aiheuttamaan tilanteeseen vakavasti ja pitää ensiarvoisen tärkeänä turvata ihmisten ja hevosten hyvinvointi.  

 
Suomen hallituksen 16.3.2020 linjausten mukaisesti Hevosopisto siirtyy etäopetukseen ja opiskelijoiden kotiuttaminen käynnistetään välittömästi. Opiskelijoita ja huoltajia on tiedotettu Wilma-portaalin kautta.  
 
Viranomaisten ohjeiden mukaisesti Hevosopiston ja valmennuskeskuksen kaikki koulutus-, kurssi- ja valmennustoiminta on keskeytetty toistaiseksi. Ypäjän Ratsastuskoulun ja Vermon Ravikoulun kurssitoiminta sekä Hevosfysion toiminta keskeytyy myös toistaiseksi, vähintään 13.4.2020 asti. 
 
Hevosten hoidon varmistamiseksi on tehty varautumissuunnitelma ja Hevosopiston tallien asiakkaita on tiedotettu poikkeustilanteesta. Hevosopistolla hoidossa ja valmennuksessa olevien hevosten hyvinvoinnista huolehditaan. 
 
Hevosopistolla ei tällä hetkellä ole todettuja koronatartuntoja tai epäiltyjä altistuksia. Hevosopisto on ottanut käyttöön varautumistoimenpiteitä viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti ja ohjeistukset päivittyvät tilanteen mukaan. Seuraamme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia ja linjauksia koronavirustilanteessa.  
 
HEVOSOPISTON LINJAUKSET 16.3.2020

Opetuksen toteuttaminen 

 • Kaikki opetus siirretään etäopetukseksi. Opiskelijoiden kotiuttaminen käynnistetään välittömästi.  

Hygienia ja taudin ennaltaehkäisy 

 • Hevosopiston asiakkaita, joilla on hengitystieoireita ja/tai jotka ovat oleskelleet viimeisen 14 vrk:den aikana ulkomailla ohjeistetaan olemaan saapumatta Hevosopistolle.  
 • Asiakkaiden toivotaan siirtävän asiointinsa mahdollisuuksien mukaan puhelimeen ja muihin sähköisiin kanaviin. 
 • Ohjeistamme työntekijöitämme hygieniakäytännöistä ja teemme työjärjestelyihin liittyviä toimenpiteitä. 
 • Ruokalan käytäntöjä on muutettu koronavirustilanne huomioiden (mm. ruoan jakelu, yksittäispakatut leivät, ruokailuaikojen porrastaminen) 
 • Siivouksessa noudatamme THL ohjeistusta: https://www.ttl.fi/ohjeistus-siivoukseen-covid-19/ 
   

Talliyksiköt ja ihmisten sekä hevosten hyvinvointi 

 • Turhaa liikkumista Hevosopiston alueella ja tallien välillä vältetään. 
 • Tallien toiminnan ja hevosten hyvinvoinnin turvaamiseksi on tehty varautumissuunnitelma. 

Kansainvälinen toiminta 

 • Oppilasvaihto on keskeytetty ja vaihdossa olleet opiskelijat ja henkilökunta ovat siirtyneet suoraan koteihinsa kotimaahan omaehtoiseen karanteeniin 14 vrk ajaksi saapumisen jälkeen. Oppilasvaihdossa olevat henkilöt on kotiutettu Suomeen. Ulkomailla koulutussopimuksella opiskeleville opiskelijoille on tarjottu mahdollisuus palata Suomeen. 

Muut toimet 

 • Mahdollisuuksien mukaan henkilöstömme siirtyy etätyöskentelyyn, jotta varmistamme Hevosopiston toiminnan ja opetuksen jatkuvuuden.

Lue aiemmat tiedotteet ja Hevosopiston linjaukset:  
https://www.hevosopisto.fi/covid-19/