Hevosopisto Spring Dressage käynnistyi nuorten hevosten luokilla

24.4.2021

Hevosopisto Spring Dressage aloitettiin nuorten hevosten Prestige Cup by Equality Line -luokilla, avoimella alueluokalla sekä pararatsastajien joukkueohjelmalla. Lotta-Katariina Lehtonen voitti Sophia SCF:llä ensimmäisen Prestige Cup by Equiline Line osakilpailun helppo b-tasolla Hevosopisto Spring Dressage -kilpailussa. 6-vuotias tamma (Fidertanz x Santander H) on FWB ja sen on kasvattanut ja omistaa Satula.com Finland.

Lotta-Katariina Lehtonen ja Sophia SCF. Kuvat Annika Mäki.

 

– Sophia SCF on hyvin tammamainen hevonen, joka tykkää esiintyä. Sillä on hyvä moraali työntekoon ja se tykkää siitä. Talven ajan olemme työstäneet enemmän kokoamista, ja hevonen on ottanut tehtävät hyvin vastaan. Normaalisti se antaa hyvin ratsastaa itseään, mutta uusiin vaikeusasteisiin siirtyessä se osaa myös näyttää kipakkuutta ja tammamaista luonnetta. Hevosessa on kuitenkin hyvää urheiluhevosen luonnetta!

Voitto irtosi prosentein 75,125 ja ratsukko oli molemmilla tuomareilla ykkösenä, selkeällä erolla toiseksi tulleeseen Annika Paloon Romanov’s Dark Rubinilla, 69,583 tuloksella.

– Tällä hevosella on niin hyvä rytmi ja tasapaino, että tietyllä tavalla se on ollut valmis kilpailuihin koko ajan. Kun olemme päässeet kevään tullen maastoon ja hyppäämään, hevosen mieli on pysynyt virkeämpänä ja kroppa on auki. Se on todella tärkeää, kouluratsastusharjoittelu menee muuten liian totiseksi. Tänä vuonna on tarkoitus kilpailla ikäluokkakilpailuja, Prestige Cupia ja ensi vuonna tavoitteena on Breeders-kilpailu. Tamma on varsonut, joten hyödynnämme tämän yhden lisävuoden, jonka se varsan vuoksi saa, Lehtonen kertoo.

Sophia SCF on Lotta-Katariinalle tuttu hevonen. Sisäänratsastus suoritettiin kolmivuotiaana, seuraavana vuonna tamma varsoi orivarsan oriista Fürstenball. Tällä hetkellä Lotta-Katariina ratsastaa tammaa 3-4 kertaa viikossa, omistaja Marja Isotalo ratsastaa myös viikoittain.
 

Riitta Holopainen ja Hamurai.


Nuorten hevosten luokissa tuomarit olivat yksimielisiä voittajasta. Ainoastaan Prestige Cup by Equiline Line -luokassa helppo a-tasolla suomenhevosille Riitta Holopaisen – Hamurai ja Laura Porthanin – Rodrik kohdalla oli pieni näkemysero, kilpailujen puheenjohtajatuomari Osmo Metsälä sijoitti Riitta Holopaisen sijalle yksi, kun taas pisteessä E istunut Sari Nevalainen palkitsi pisteillä Laura Porthania. Lopputuloksessa vajaan prosentin erolla luokan voitti Riitta Holopainen, 70,544.
 

Liisa Tiitola ja Poutapäivän Aatos.


Suomenhevosten Prestige Cup by Equiline Line -luokan helppo b-tasolla voitti Liisa Tiitola omistamallaan viisivuotiaalla Poutapäivän Aatoksella, tuloksella 70,209. Toiseksi tuli Hanni-Mari Andersson – Rauhalan Teodor, 67,500.

Puoliverisille avoimessa helppo a-luokassa voiton vei Anna Kärkkäinen – Minion Verde tuloksella 73,913.

Aluetasolla kilpailtiin helppo a:2 -luokassa. Voiton vei Lassi Lehmusto – Vekardo, tuloksella 67,845. Toiseksi tuli Reeta Heinonen Frederico Kadansilla 67,156.
 

Katja Karjalainen ja Dr. Doolittle.


Pararatsastuksessa paralympialaisissa Suomea edustava Katja Karjalainen Dr. Doolittlellä otti ylivoimaisen voiton, 73.036. Toinen Suomea edustava ratsastaja, Pia-Pauliina Reitti oli kolmas.

Lauantaina kilpailua jatketaan pararatsastajien henkilökohtaisella ohjelmalla, Legimia Dressage Future Cupin ensimmäisellä osakilpailulla sekä ratkaistaan ponien, junioreiden ja nuorten ratsastajien hallimestaruus. Sunnuntaina ponit, juniorit ja nuoret ratsastajat esittävät vapaaohjelmansa, lapsiratsastajille ja senioreille jaetaan hallimestaruus sekä kilpaillaan Inter II-tasolla. Lauantain ja sunnuntain kilpailua voi seurata livelähetyksestä.

Lisätietoa tapahtumasta: https://www.hevosopisto.fi/tapahtumat/ypaja-spring-dressage/ 

Kilpailuissa kuvaamassa Photoma

Kokonaistulokset: Online Equipe

Paratulokset: Online Equipe 

Livelähetykset lauantaina ja sunnuntaina:  Haven Live 

Ypäjän Hevosopiston tiedote 23.4.2021