Hevosopiston kilpailukausi kiihtyy loppukesästä

9.7.2020

Kevään tilanne aiheutti kilpailuiden siirtymisiä ja peruutuksia Hevosopiston tapahtumakalenteriin, mutta elokuussa tapahtuu jokaisena viikonloppuna. 

Tiedote: Hevosopisto, kuva Ypäjä GP:stä kesäkuulta SRL Hanna Heinonen.

Perinteikäs Kisaviikko oli tarkoitus sovitella Hevosopiston kilpailukalenteriin useamma kilpailun yhteyteen sopivilla luokilla este- ja kouluratsastuksen osalta. Toivottu tapahtuma toteutetaan Nuorten hevosten Festivaali-viikolla. 
“Kisaviikon luokille mietittiin sopivia päiviä jo keväällä. Perinteistä, kokonaista kolmen lajin viikkoa ei olisi pystytty järjestämään useamman lajin PM-kilpailuiden vuoksi. Kisaviikko on kuitenkin niin suosittu, että olemme iloisia pystyessämme tarjoamaan este- ja koululuokkia Nuorten hevosten Festivaalin yhteydessä”, Hevosopiston kilpailuja koordinoiva Hinni Koskenniemi kertoo.  
Elokuun toisena keskiviikkona käynnistyvä tapahtumaviikko tarjoaa niin aloitteleville kilparatsukoille kuin nuorille hevosille sopivia luokkia. Mukana on myös suosittuja alemman estekorkeuden derbyluokkia esteratsastuksessa, mutta legendaarinen Finnderby ei ole tämän kesän ohjelmistossa. Kilpailuohjelmassa on myös erilaisia sarjakilpailuita niin nuorille hevosille kuin ikäluokkaratsastajille. 
Kisakuu jatkuu suunnitellusti kenttäratsastuksen merkeissä, mutta PM-kilpailuiden sijaan kotimaan kansallisen tason kilpailijat ja nuoret hevoset viettävät viikonloppua Ypäjällä. Valjakkoajon Suomen mestaruudet ovat pysyneet kalenterissa omalla paikallaan kuun loppupuoliskolla ja elokuun viimeisenä viikonloppuna kilpaillaan islanninhevosten lajimestaruudet ja vikeltäjätkin pääsevät kilpailemaan. 
Ulkokausi päättyy syyskuun alussa järjestettäviin Suomenratsujen Kuninkaallisiin. 18. kertaa järjestettävä kansallisrodun tapahtuma on koonnut Ypäjälle tuhansia ihmisiä vuosien ajan, ja siitä on kasvanut Hevosopiston suurimpia tapahtumia. Jos rajoitteita pystytään vähentämään suunnitellusti, on tapahtuma alueen suurimpia yleisötapahtumia tänä vuonna. 
Huutokaupattavat lämminveri- ja suomenhevosvarsat nähdään Ypäjällä syyskuun 11. päivänä.  
Hevosopisto seuraa Suomen hallituksen ja viranomaisten sekä Suomen Ratsastajainliiton ohjeistuksia tapahtumien järjestämisessä. Yleisöä otamme tapahtumiin voimassa olevien ohjeistusten mukaisesti. Lisää tietoa päivitetään Hevosopiston nettisivuille ja jokaisen kilpailun Facebook-tapahtumaan. 

Hevosopistolla tapahtuu (tilanne 9.7.): 
5.-9.8.2020 Kisaviikko ja Nuorten hevosten Festivaali 
14.-16.8. Kansallinen kenttäratsastuskilpailu ja Avant-sarjan finaalit 
21.-23.8. Valjakkoajon SM 
27.-30.8. Islanninhevosten lajimestaruudet 
27.-30.8. Vikellyskilpailu 
3.-6.9. Suomenratsujen Kuninkaalliset 
11.9. Varsahuutokauppa