Hevostalous lukuina 2020 -julkaisu avaa alan tunnusluvut

23.6.2021

Hevostalous lukuina on Hippoliksen toimittama, Mahdollisuuksien hevonen -yhteistyöverkoston koostama alan tilastopaketti.

Hevosala on toimiala, joka tarjoaa elinkeinon, työtä ja harrastusmahdollisuuksia niin maaseudulla, kunnissa kuin kaupungeissa. Hevostalous elävöittää maaseutua. Suomessa on noin 16 000 tallia ja ala työllistää yli 15 000 henkilöä. Hevosia on Suomessa 74 300. Välilliset vaikutukset ovat moninkertaiset muun muassa monipuolisten palvelujentarjonnan,
rehu-, rakentamis- ja varustekaupan kautta.

Hevostalous lukuina -tilastot on koottu Mahdollisuuksien hevonen -verkoston yhteistyönä palvelemaan alan sidosryhmiä ja järjestöjä. Julkaisun on koostanut Hippolis ry.

Julkaisu PDF-muodossa

 

Lyhennetty, visuaalinen versio: https://spark.adobe.com/page/74uEWOmCfhUiW/

Yhteistyöverkostossa mukana Suomen Ratsastajainliitto ry, Suomen Hippos ry, MTK, Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto, Luonnonvarakeskus Luke, Suomen Eläinsuojeluyhdistys, ProAgria, Hevostietokeskus, Hippolis – hevosalan osaamiskeskus, Ypäjän Hevosopisto, Hämeen ammattikorkeakoulu, Suomen Ravivalmentajat ry ja Maa- ja metsätalousministeriö. Työskentelyä koordinoi hevosalan yhteistyöorganisaatio Hippolis – Hevosalan osaamiskeskus ry.