Hevostapahtuma Helsingin Messukeskuksessa uusiutuu

17.12.2019

Helsinki Horse Fair on ensi vuonna nimeltään GoExpo Horse. Luvassa on aiempaa enemmän hevosaiheista ohjelmaa ja kilpailuja.

Hevostapahtuma Helsingin Messukeskuksessa uudistuu

Messukeskuksessa Helsingissä järjestetty hevostapahtuma täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi tapahtuma uudistuu merkittävästi, sisältöä ja nimeä myöden. Helsinki Horse Fair on tästedes GoExpo Horse, onhan tapahtuma osa kevään liikuntakauden avausta, Suomen suurinta liikunnan ja ulkoilun tapahtumaa GoExpoa. GoExpo Horse ja GoExpo järjestetään 28.2.-1.3.2020.

Tapahtuman sisällölliset uudistukset keskittyvät ohjelmaan, ja luvassa on aiempaa enemmän erilaista ohjelmaa hevosharrastajille ja hevosen omistajille. Tapahtuman yhteistyökumppani on Suomen Ratsastajainliitto, joka tuo monenlaista koulutuksellista ohjelmaa hevosurheilun eri lajien harrastajille.

Kouluratsastuksen yksi kotimaisista huippunimistä, Anna von Wendt, pitää GoExpo Horse-messuilla kouluratsastusklinikan. Von Wendtin huippuhevosista Denzel asuu Suomessa, kun taas Sir Fashion ja Schubert valmentautuvat Saksassa valmentaja Jonny Hilberathin luona. Ratsastaja itse kulkee Suomen ja Saksan väliä.

- Perusperiaatteeni on ratsastaa hevonen mahdollisimman kevyeksi, jotta ratsastaminen on helppoa ja vaivatonta. Olen valmentautunut paljon Saksassa ja tyylini on melko klassista kouluratsastusta. Ratsastan klinikassa luultavasti itse ja selostan samalla, mitä teen ja mitä tapahtuu. On hienoa päästä esiintymään niin suuren yleisön eteen, kertoo joulun viettoon Saksasta Suomeen kahden hevosen kanssa saapunut Anna von Wendt.

Kansainvälinen esteratsastuskilpailu tuo messujen areenalle ratsukoita Baltiasta. Lisäksi mukana on Portugalin edustaja haastamassa kotimaan kilpailijoita. Nuorten hevosten luokka kisataan korkeudella 110-115 cm, Small Tourin korkeus on 120-125 cm ja pääkilpailu Big Tour hypätään 130-140 cm korkeudelta. Yhteensä kilpailuihin mahtuu enintään 62 ratsukkoa. Suomen Ratsastajainliitto ja ulkomaiden liitot valitsevat kilpailuun sopivan tasoiset kilpailijat, mikäli halukkaita osallistujia on enemmän kuin vapaita kilpailupaikkoja.

- Tänä vuonna etukäteiskiinnostus kisoista on ollut aiempia vuosia suurempi, mikä lupaa hyvää kisojen kannalta. Ratsukoille kilpailu on mielenkiintoinen, sillä se tarjoaa erilaisen ympäristön, mihin tämän tasoiset kilpailijat ovat ehkä tottuneet. Kokemattomammat hevoset saavat uudenlaisen kokemuksen, ja lisäjännitystä kisaan tuo sen kansainvälisyys sekä iso yleisö, joka on lähellä kilpailuareenaa, kertoo kilpailun järjestelyistä vastaava Pekka Larsen (Team Eurohorses).

GoExpo Horse järjestetään kolmipäiväisenä 28.2–1.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Samaan aikaan myös Suomen suurin liikunta- ja ulkoilutapahtuma GoExpo, johon kuuluvat Fillari, Sport, Outdoor ja Golf-messut sekä Kuva & Ääni. Kävijät pääsevät tapahtumiin samalla lipulla.