Hevostenhoidon kultamitalisti Mette Pökelmann on Taitajien taitaja

1.6.2010

Oulun Taitaja kilpailuissa ratkaistiin viime viikolla hevostenhoidon SM-mitalistit. Hevostenhoidon kultamitalisti Mette Pökelmann valittiin lisäksi Taitajien taitajaksi.

Taitaja - Ammattitaidon SM -kilpailu on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, jossa liki 450 nuorta 40 eri alalta kilpailee oman lajinsa suomenmestaruudesta. Taitaja 2010 Oulu -tapahtuma oli Oulussa 27.-29.4.2010. Tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana 51 000 kävijää. Tänä vuonna Taitajissa kilpaili liki 450 nuorta alansa suomenmestaruudesta

Oulun Taitaja- Ammattitaidon SM-kilpailuissa kilpailtiin myös hevostenhoito -lajissa. Finalisteina oli kahdeksan kilpailijaa eri oppilaitoksista. Paikalla oli kahdeksan hevosta kolmen päivän ajan, joiden kanssa kilpailijat suorittivat monenlaisia tehtäviä. Kilpailutehtäviin kuului mm. ravihevosen ajo ja valjastus, hevosen eläinlääkintää ja ruokinnan suunnittelua, ratsuhevosen varustamista, valjastöitä ja hevosen perushoitoa.

Mette Pökelmann vuoden 2010 Taitajien Taitaja

Tämän vuoden Taitajien taitaja arvostaa ammatillista koulutusta ja ymmärtää koulutuksen merkityksen koko elämänkaarelle. 

Kolmipäiväiset Taitaja 2010 -kilpailut saivat torstaina arvoisensa päätöksen juhlallisissa päättäjäisissä, joissa julkistettiin tämän vuoden Taitajien Taitaja. Oman alansa ehdottomaksi ykköseksi ja ammatillisen koulutuksen keulakuvaksi jury valitsi tänä vuonna Mette Pökelmannin Raaseporista Axxellin oppilaitoksesta. Pökelmann kilpaili Hevostenhoito-lajissa.

Jury perusteli päätöstään seuraavasti: "Kilpailija on osoittanut erinomaisia taitoja omassa lajissaan kolmen kilpailupäivän ajan. Hän on positiivinen, iloinen ja omaa loistavat sosiaaliset taidot. Hän on ollut kilpailupäivien ajan erittäin ystävällinen ja huomioinut kanssakilpailijat sekä lajin toimijat. Hänestä välittyy kunnioitus ja ylpeys omaa ammattialaansa kohtaan. Hän on energinen, ulospäin suuntautunut ja kielitaitoinen. Taitajien taitajaksi valittava kilpailija on erinomainen ammatillisen koulutuksen edustaja ja esimerkki muille nuorille. Hän ymmärtää koulutuksen merkityksen koko elämänkaarelle."

Pökelmann toimii vuoden ajan ammatillisen koulutuksen edustajana. Palkinnoksi Taitajien Taitaja saa vuodeksi käyttöönsä Volkswagen Golfin. Auton avaimet voittajalle luovuttivat päätösjuhlassa Skills Finland ry:n puheenjohtaja ja Opetushallituksen pääjohtaja Timo Lankinen sekä kauppaneuvos Matti Pörhö.

"En ikinä maanantaina tänne lentokoneella tullessani olisi uskonut, että tämä torstaina loppuisi näin. Täällä on ollut todella hauska kilpailla", Taitajien taitaja Mette Pökelmann hehkui palkitsemisen jälkeen.

Tiedote Essi Katisko
Oulun seudun ammattiopisto

Lue lisää  www.taitaja2010.fi