Hevostietokeskuksen aarreaitta SRL:n jäsenten käytössä

12.5.2021

Ratsastajainliiton sosiaalisessa mediassa pystyy ensi viikosta lähtien katsomaan Hevostietokeskuksen videoita hevosen hyvinvoinnista. Julkaisemme touko- ja kesäkuussa joka keskiviikko Ratsastajainliiton Facebook-sivulla uuden videon aiheeseen liittyen. Video on sen jälkeen katsottavissa Ratsastajainliiton, kuin myös Hevostietokeskuksenkin verkkosivuilla ja somessa.


 

Hevostietokeskuksen toimittamat ensimmäiset videot käsittelevät ratsastuskilpailujen turvallisuutta, tallien paloturvallisuutta ja ensiapua sekä suurten rakennusten rakenteellista turvallisuutta.

”Kesä on aikaa, johon ajoittuvat korjaustyöt ja rakennusten tarkastukset. Toivottavasti kiireiset yrittäjät ehtivät jossain välissä katsoa videoitamme”, kertoo toiminnanjohtaja Minna-Liisa Heiskanen.

Hevostietokeskus ry on hevosalan neuvonnan ja koulutuksen kehittämisyksikkö. Sen uudistuneilla nettisivuilla tarjotaan monipuolista ja ajankohtaista, asiantuntijoiden tarkistamaa tietoa hevosten hoidosta, valmennuksesta, kengityksestä, terveydestä, ruokinnasta, talliympäristöstä ja turvallisuudesta sekä taloudesta. Ainoastaan jalostuksesta ei löydy tietoa, sen on katsottu kuuluvan Suomen Hippoksen asiantuntemuksen alle.

”Hevostietokeskuksen verkkosivustolla käytiin viime vuonna lähes 300 000 kertaa, ja yksilöityjä käyttäjiä sivustolla oli yli 150 000. Kaikkiaan Hevostietokeskuksen eri sivuja tarkasteltiin reilusti yli 500 000 kertaa. Toivomme, että hevosista kiinnostuneet ja tietoa kaipaavat löytävät palvelumme yhä paremmin”, kannustaa Heiskanen.

Hevostietokeskus tarjoaa myös hevosalan neuvonta-, tutkimus-, koulutus- ja suunnittelupalveluja. Verkkokaupasta voi ostaa julkaisuja ja tilata hevostalouden laskentaohjelmia, kuten Hopti-ruokintalaskurin tai valmiin ruokintasuunnitelman. Uusi talousohjelma julkaistaan pian. Pikalaskureilla voi laskea esimerkiksi hevosen elopainon, karkearehun ja veden tarvemäärät, tamman varsomisajankohdan sekä tallin lantavaraston vähimmäiskoon.

Tutustu Hevostietokeskuksen palveluihin tällä.