Hevosurheilija, kerro kokemuksistasi urheilun parissa Helsingin yliopiston kyselytutkimuksessa

18.11.2021

Helsingin yliopistolla on käynnistynyt tutkimushanke, jossa selvitetään urheilijoiden kokemuksia kaltoinkohtelusta, valmennuksesta, hyvinvoinnista, identiteetistä, persoonallisuudesta ja oikeusturvasta. Tutkimuksella pyritään puuttumaan ja vähentämään kaltoinkohtelua suomalaisessa urheilussa ja sitä kautta parantamaan urheilijoiden hyvinvointia. Tämä kyselytutkimus antaa yli 12-vuotiaille urheilijoille mahdollisuuden kertoa avoimesti ja luottamuksellisesti kokemuksistaan, ja vaikuttaa sitä kautta suomalaiseen urheiluun.

Kuva Heidi Lammi.

 

Kysely on tarkoitettu kaikille Suomen Olympiakomitean tai Paralympiakomitean toiminnan alla harrastaville, yli 12-vuotiaille urheilijoille ja harrasteliikkujille. Osallistuminen tapahtuu nimettömästi ja vastauksia käsitellään luottamuksellisesti. Kyselyyn on mahdollista vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, ja se vie noin 20 minuuttia.

Kyselyn tuloksia käytetään edistämään urheilijoiden hyvinvointia ja oikeuksien toteutumista. Tutkimuksen tuloksia esitellään erilaisissa tieteellisissä julkaisuissa (väitöskirja, artikkelit) sekä tilaisuuksissa (esim. tieteelliset kongressit).

Hanketta johtaa tohtoriopiskelija Jatta Muhonen (jatta.muhonen@helsinki.fi), joka antaa mielellään lisätietoja kyselystä tai koko tutkimushankkeesta. Muut tutkijat ovat professori Virve Toivonen (Itä-Suomen yliopisto), tohtori Kirsi Pollari (Lastensuojelun Keskusliitto) sekä tohtoriopiskelija Muhosen ohjaajaryhmä (esitelty tietosuojaselosteessa).

 

Kyselylinkki suomenkieliseen kyselyyn:

https://redcap.helsinki.fi/redcap/surveys/?s=NP8LFE9JXJ78JKML 

Kyselylinkki ruotsinkieliseen kyselyyn: 

https://redcap.helsinki.fi/redcap/surveys/?s=4TJRHXYE8AFXDMN8 

Kyselylinkki englanninkieliseen kyselyyn:

https://redcap.helsinki.fi/redcap/surveys/?s=AAFKKE9MCADY79CP