HIHS tiedottaa: Gudrun Patteet voitti Helsingissä ensimmäisen maailmancupinsa

21.10.2018

Helsingin maailmancupin, Longines FEI Jumping World Cup™, loppuhuipennus, uusinta aikaa vastaan, oli varsinainen jännitysnäytelmä.

Gudrun Patteet ja Sea Coast Pebbles Z palkintojenjaossa. Kuva: SRL/Hanna Heinonen

Helsinki International Horse Show'n tiedote 21.10.

Kymmenen ratsukkoa lähti aina 165 cm korkeita esteitä sisältävälle uusintaradalle, jossa oli pitkiä, nopeita laukkapätkiä ja tiukkoja kaarteita. Kärkikolmikon ajat olivat 0,21 sekunnin sisällä seitsemän esteen uusintaradalla. 

Voittaja Gudrun Patteet luotti hevosensa Sea Coast Pebbles Z:n luontaiseen nopeuteen, eikä joutunut pettymään. Belgialainen voitti Helsinki Horse Show´ssa uransa ensimmäisen maailmancupin.

-Hevoseni on ihan mahtava, vähän kuuma, joskus liiankin kuuma. Se on voittanut aikaisemmin yhden viiden tähden grand prix´n, joten tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun se hyppää upeasti, Patteet kehui ratsuaan. 

Uusinnan viimeinen ratsukko Hans-Dieter Dreher ja Embassy II laukkasi vauhdikkaimmin radan poikki viimeiselle esteelle, mutta jäi siitä huolimatta toiseksi 0,17 sekunnin erolla. 

-Näin Gudrunin radan juuri ennen omaani ja tiesin, että minun täytyy laukata todella kovaa, ja sen me teimme. Olen erittäin tyytyväinen hevoseeni, se on jo 17 vuotta ja oli tänään aivan mahtava, Dreher kiitti.

Kolmas sija meni Tryonin MM-joukkuehopeamitalisti Peder Fredricsonille Hansson WL:llä. Maailmanlistan kymmenen parhaan joukkoon kuuluva ruotsalainen tähtää seuraavaksi Göteborgin maailmancupin finaaliin huhtikuussa. 

-Aivan ilmeisesti olisin voinut puristaa vähän lisää jossain kohdassa, mutta olen tyytyväinen tähänkin tulokseen. Uusinta oli todella onnistunut, koska siinä sai hyvän rytmin. Rata oli hevosille todella nopea, mutta meidän ei tarvinnut rasittaa hevosia tiukoilla kaarteilla. Tärkeintä oli löytää hyvä rytmi, kertoo Göteborgin maailmancupin finaaliin tähtäävä ruotsalainen.

Brasilialainen ratamestari Guilherme Jorge onnistui täydellisesti luomaan maailmancupista yleisöä sykähdyttäneen jännitysnäytelmä, joka miellytti myös ratsastajia. Oslossa pistesijoille ratsastanut Anna-Julia Kontio ja Ornellaia aloitti perusradan vakuuttavasti, mutta sai pudotuksia loppuradasta. 

-Tulin vähän liian luottavaisesti yhdeksännelle esteelle, jossa tuli pieni virhe. Saimme samankaltaisen virheen myös kolmoissarjalla. Olen siitä huolimatta todella tyytyväinen hevoseeni tänä viikonloppuna. Oli upea tulla takaisin Helsinkiin, se on lempikisani. Odotan innolla ensi vuotta, Englannissa työskentelevä Kontio kertoi tyytyväisenä.

Emma Broända ja Norris hyppäsivät uransa ensimmäisen maailmancupradan, mutta keskeyttivät suorituksen useiden pudotusten jälkeen.

Helsinki Horse Show´ssa oli tänä vuonna yli 46.000 kävijää. Ensi vuonna maailmancupin kilpailu järjestetään vielä Helsingin Jäähallissa, mutta sen jälkeen tapahtuma siirtyy remontin vuoksi uuteen, vielä avoimeen paikkaan. Ensi vuoden Helsinki Horse Show järjestetään siis 23.-27.10.2019 Helsingin Jäähallissa.

Emma Kanerva ja Dambacu kruunasivat viikonlopun kolmannella voitolla

Kouluratsastuksen kolmipäiväinen kilpailu päättyi viihdyttävään kaksintaisteluun, International Dressage Knock-Out presented by Kultajousi. Siinä voittajaksi nousi tuomareiden ja yleisön suosikki Emma Kanerva ja Dambacu. Ratsukko voitti jo kaksi aiempaa gp-koululuokkaa perjantaina ja lauantaina. 

-Olin yllättynyt ja iloinen, että hevonen pysyi noinkin rauhallisena. Olisin odottanut, että se olisi säikympi. Se oli oikeastaan parempi kuin eilen Kürissä. Se varmasti tarvitsee vähän kannustusta radalla, Kanerva hymyili.

Tuomaristo Irmeli Summanen ja Paula Nysten nauttivat työstään Helsinki Horse Show´ssa luodussa kaksintaistelukilpailussa. Siinä arvostellaan aina kahden samaan aikaan suorittavan ratsukon liikkeiden laatua ja suorittamista. Kilpailun henki on normaalia kilpailemista viihteellisempää. Voittajaratsastajakin oli pukeutunut Jäähallin areenalla Leijonien maajoukkueasuun aina pientä lätkämailaa myöten.

- Mietin, että koska me olemme jäähallissa, mikä nyt tänne tyypillistä. Halusin, että se on jotain muuta kuin vain vähän Suomen lippuja. Siitä tuli hauskaa, kun saatiin vielä pieni maila. Pitkän kanssa olisi ollut ehkä vähän hankalaa, Kanerva nauroi.

Tulokset
Helsingin Jäähalli 21.10.2018

Longines FEI Jumping World Cup™ 165 cm, Lähti 38, sijoittui 12.
1) Gudrun Patteet/Sea Coast Pebbles Z, Belgia 0-0/39,30, 2) Hans-Dieter Dreher/Embassy II, Saksa 0-0/39,47, 3) Peder Fredricson/Hansson Wl, Ruotsi 0-0/39,51, 4) Philipp Weishaupt/Asathir, Saksa 0-0/39,86, 5) Steve Guerdat/Hannah, Sveitsi 0-0/40,10, 6) Christian Ahlmann/Clintrexo Z, Saksa 0-0/40,43, 7) Christophe Vanderhasselt/Identity Vitseroel, Belgia 0-0/40,46, 8) Olivier Robert/Tempo de Paban, Ranska 0-0/40,70, 9) Luca Maria Moneta/Connery, Italia 0-4/43,07, 10) Arthur da Silva/Inonstop van T Voorhof, Sveitsi 0-8/43,77, 11) Olivier Philippaerts/H&M Legend of Love, Belgia 4/68,36, 12) Francois Jr Mathy/Uno de la Roque, Belgia 4/71,88,…32) Anna-Julia Kontio/Ornellaia, Suomi 12/73,73,…36) Emma Broända/Norris, Suomi keskeytti,…
Täydet tulokset: LINKKI

International Final presented by Yliopistollinen eläinsairaala 145 cm, aikaratsastus. Lähti 20, sijoittui 12.

1) Philipp Weishaupt/Sansibar, Saksa 0/52,83, 2) Jur Vrieling/Dallas VDL, Hollanti 0/53,84, 3) Michael Whitaker/Arlo de Blondel, Iso-Britannia 0/54,79, 4) Denis Lynch/RMF Fairview, Irlanti 0/55,6, 5) Hans-Dieter Dreher/Twenty Clary, Saksa 0/56, 6) Victoria Gulliksen/Viego les Hauts, Norja 0/56,74, 7) Christophe Vanderhasselt/Gino van de Vrunte, Belgia 0/57,19, 8) Daniel Deusser/Jasmien vd Bisschop, Saksa 0/58,13, 9) Christian Ahlmann/Atomic Z, Saksa 0/58,9, 10) Robert Smith/Newton Pacific, Iso-Britannia 0/62,94, 11) Michael Duffy/Egalini, Irlanti 0/65,56, 12) Harm Lahde/Oak Grove's Celebrity, Saksa 4/55,28,

Täydet tulokset: LINKKI

Kouluratsastus

International Dressage Knock-Out presented by Kultajousi. Lähti 4, Sijoittui 4.
1) Emma Kanerva/Dambacu Nl, Suomi 100%, 2) Dina Ellerman/Landy's Akvarel, Viro 80%, 3) Maria Pyykönen/Zelle, Suomi 40%, 4) Anna von Wendt/Denzel, Suomi 40%

www.helsinkihorseshow.fi