Hildur Hagelberg täytti 90 vuotta - ratsastaa edelleen viikoittain

29.7.2022

Hildur Hagelberg on vuonna 1965 perustetun Kajaanin Ratsastusseuran ainoa naispuolinen perustajajäsen, joka vielä 90-vuotiaana hoitaa kuntoaan ratsastamalla lähes viikoittain. Hildurin syntymäpäiviä vietetiin Kajaanin kansallisten kouluratsastuskilpailuiden yhteydessä.

Hildur Hagelberg ja Totaarin Aihe Kajaanin Ratsastusseuran nuorten ympäröimänä. Kuvat Sari Kuure.

 

Teksti Kajaanin Ratsastusseura

Kilpailuissa Hildurilla oli nimikkoluokka Prix De HILDUR HAGELBERG 90 v. - Vaativa A, FEI Nuorten ratsastajien esiohjelma 2022, jonka palkinnot Hildur jakoi ja tämän jälkeen otti vastaan viralliset onnittelut. Päivä huipentui iltajuhlaan Kajaanin Paltaniemellä Eino Leino -talon Lystinurmella, jossa Hildurin kanssa juhlimassa oli noin 60 sukulaista ja ystävää.

Hildur Hagelberg (vas.), Marjukka Manninen ja Osmo Metsälä. 

Hildur toimi Kajaanin Ratsastusseuran alkuvuodet seuran sihteerinä ja hän on toiminut myös vuosia ratsastusseuran varapuheenjohtajana. Olleessaan nuorisojaoston puheenjohtajana hän aktivoi juniorit keräämään rahaa omaan hevoseen mm. puolukoiden poimimisella – Wiettor-niminen hevonen ostettiin vuonna 1975 Kajaanin Ratsastusseuran käyttöön. Hildur on toiminut myös Ratsastajainliiton Nuori Suomi -kouluttajana pitäen kursseja eri puolilla Suomea.

Hildur on oman ammattinsa ohella kouluttautunut ratsastuksenopettajaksi ja koulutuomariksi. Ratsastuksenopettajana hän on toiminut Kajaanissa Kajaanin Ratsastusseuran ja Kylmän Ratsastajien talleille, Vuokatin Ratsastuskoululla sekä Pieksämäellä Mäenpään kartanolla.

 

Hildur Hagelberg ja Marko Björs.

 

Hildurilla on ollut kolme omaa ratsuhevosta, ja hän on kouluttanut useita nuoria hevosia sekä kilpaillut kouluratsastuksessa vaativalla tasolla. Hildur toimi myös vuosia Kajaanin Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtajana ja eläinsuojeluvalvojana Kainussa yli 20 vuotta. Hildur on aina iloinen ja auttavainen, monien entisten ja nykyisten ratsastajien suuresti arvostama idoli.