Hippoksen varsanäyttelyn voittajat ELMA:ssa

1.6.2010

Suomen Hippoksen tiedote 08.11.2009

Jatimatik, Helmi Vilistäjä ja Kap Verde
Valtakunnallisen varsanäyttelyn voittajat

6.-8.11. ELMA-messujen yhteydessä pidetty Valtakunnallinen varsanäyttely huipentui jokaisena päivänä Helsingin Messukeskuksessa pidettyyn finaaliin. Tunnelma oli korkealla, kun päivän viidestä parhaasta valittiin voittaja tiukan tuomariston edessä. Yleisö seurasi mielenkiinnolla varsojen arvostelua ja valitsi itsekin suosikkejaan.

Sunnntaina arvosteltiin 2-vuotiaat suomenhevoset, joista voittajaksi nousi korialaisten Jari Haikaraisen ja Rauli Kuukan omistama ja juoksijasuunnalle arvosteltu ori Jatimatik. Oriin omistajilla oli onnea matkassa myös kaikkien 2-vuotiaiden juoksijavarsojen kesken suoritetussa arvonnassa, jossa Jatimatik sai ilmaisen osallistumisoikeuden Derbyyn.

Lauantaina 1-vuotiaissa suomenhevosissa tuomaristoa eniten miellytti tamma Helmi Vilistäjä, jonka omistaa Jaana Teräsaho-Harainen Lepaalta.
- Voitto tuntuu ihanalta, tamma on kallein taideaarteeni. Helmi opetetaan ensin ajolle ja 3-vuotiaana se saa satulan selkään. Toivon siitä pitkäikäistä monikäyttöhevosta itselleni, Jaana kertoi.

Ori Kap Verde voitti perjantaina 1-vuotiaiden lämminveristen luokan. Oriin omistaa Jani Vihanti Jyväskylästä. Oriin kasvattaja ja esittäjä Pia Vihanti palkittiin parhaan esittäjän palkinnolla.

Suomen Hippoksen jalostusjohtaja Terttu Peltonen toimi yhtenä tuomarina jokaisessa luokassa.

- Tänä vuonna taso oli erittäin tasainen ja hevosten välillä oli vain pieniä eroja, Terttu totesi.

- Kiristimme hieman palkintoskaalaa ja I palkintoa oli näin ollen vaikea saada. Tämä ei tarkoita, että hevoset olisivat olleet heikompia, vaan tällä tavalla saimme karsittua parhaat finaaliin.

Kunkin päivän voittaja sai palkinnoksi 1 500 euroa ja seuraavat neljä 750, 500, 300 ja 200 euroa. Lisäksi sijoittuneille jaettiin tuote- ja kunniapalkintoja. Suomenhevosliitto lahjoitti lauantain ja sunnuntain luokkien voittajalle palkintopokaalin.

TULOKSET

Sunnuntai 8.11.
2-vuotiaiden suomenhevosten parhaat:

1. o Jatimatik 1053-07 (Turo - Mis Tähti, Kihin-Muisto)
Kasv. Rauli Kuukka, Hamina Om. Haikarainen Jari & Kuukka Rauli, Koria
9-9-7-7-7-9=48 II+ palk.

2. o Villin Vilkeri 1664-07 (Villeri - Miisa, V.T. Valtteri)
Kasv. & om. Reeta Karvinen, Orimattila
9-9-8-8-7-7=48 II+ palk.

3. t Sopun Julia 1070-07 (Piirron Sopu - Huhutar, Huhupuhe)
Kasv.Jarkko Hokkanen, Tuusula Om. Anni Vartiainen, Nurmijärvi
9-9-7-7-7-8=47 II+ palk.

4. t Karu Usva 1407-07 (Tumma-Varjo - Tuttunelli, Ero-Ponsi)
Kasv. Camilla Ruotoistenmäki, Ilola Om. Mäkinen Lotta & Salmi Peppi-Emilia, Lapinjärvi
8-8-8-7-9-7=47 II+ palk.

5. t Myrskyn Helmi 1081-07 (A.T. Ukko-Myrsky - Viren Likka, R.V. Vire) Kasv. & om. Camilla Sipponen, Hauho
8-8-8-8-8-7=47 II+ palk.

Viidenneksi sijoittunut Myrskyn Helmi voitti osallistumisoikeuden Tapiola Kasvattajakilpailuun. Luokan parhaana ratsuna palkittiin Tuhkimon Nestori ja parhaan esittäjän palkinnon sai Valon Venlaa esittänyt Petra Rantala.