Hollannin Zoer voittoon Veronan maailmancupissa

1.6.2010

Alankomaiden Albert Zoer, 32, ratsasti sunnuntaina Veronan Rolex FEI maailmancupin osakilpailun voittoon todella tiukalla uusinta-ajalla hevosella Okidoki, jolla hän oli myös neljäs Mannheimin EM-kilpailuissa tänä kesänä. Toiseksi tullut Saksan Marco Kutscher, 32, oli neljä sekuntia tätä hitaampi ratsullaan Cornet Obolensky. Uusintaan lähti kaikkiaan kahdeksan ratsukkoa, joista tuplanollan hyppäsi neljä.

Kolmanneksi ratsasti Helsingin osakilpailun yllätysvoittaja Rutherford Latham oriillaan Guarana Champeix. Samalla ratsastaja otti selvän johtopaikan maailmancupin pistelistalla kolmen osakilpailun jälkeen. Espanjalainen, myös amerikan kansalainen Latham, 53, on pitkän linjan esteratsastaja ja edustanut maataan myös olympiatasolla, mutta ensimmäisen maailmancupin osakilpailunsa voittoon mies on yltänyt vasta tänä syksynä. Oslossa Latham oli neljäs.

Noora Pentti, 26, lähti radalle raamikkaalla holsteinoriillaan Evli Cagliostro (Calando I, Liostro) viidentenätoista, mutta sai valitettavat kolme pudotusta ollen loppupelissä 28. tilalla 39 lähtijän joukossa.

Tuloksia CSI4*-W, Rolex FEI World Cup, III osakilpailu Veronassa, Italiassa 9.-11.11.
1) Albert Zoer / Oki Doki, NED 0-0/46.12      
2) Marco Kutscher / Cornet Obolensky, GER 0-0/50.86
3) Rutherford Latham / Guarana Champeix, ESP 0-0/52.56   
…28 Noora Pentti / Evli Gacliostro 12 -77.58

Täydet tulokset: http://events.sja.it/concorsi/ar114/programma.asp
Rolex FEI World Cup tulokset ja pistetilanne: http://www.horsesport.org/_worldcups/wc_s/results.htm
Noora Pentin ja Mikael Forsténin kotisivut: http://www.forsten-pentti.com/