Horse Show'n uusi kuituhiekka jo Areenalla

1.6.2010

Glitnir Helsinki International Horse Show´n kisajärjestelyt ovat jo niin pitkällä, että areenan pohjaa peittää valkoisen jään sijaan kullankeltainen kuituhiekka. Viime torstaina Länsisatamaan saapuneet 21 kontillista hiekkaa on maanantaina levitetty sulatetun jään tilalle.

Tom Gordin ja Oliver Hoberg ovat tyytyväisiä uuteen kuituhiekkaan. Kuva Marcus Westermarck.

Kuituhiekkakerros on noin 15 cm korkea. Yli 200 kilpahevosta varten valmistettu kuituhiekkapatja on jopa muutamaa senttiä tarvittavaa paksumpi.

- Ensimmäiseksi hiekka levitetään tarkasti koko areenalle. Sen jälkeen se tiivistetään. Vasta sitten siihen lisätään vettä, jota hiekka imee tarvittavan määrän, saksalainen asiantuntija Oliver Hoberg selvittää.

Hoberg tuntee kyseisen belgialaisen kuituhiekkaseoksen hyvin.

- Vastaavanlaisia pohjia käytetään joka puolella Eurooppaa, kuten Leipzigissä, Münchenissä ja Maastrichtissa. Ja myös Hongkongin olympialaisissa ensi kesänä.

Pohjatyön jälkeen Hobergin vastuulla on sopivan kosteuden ylläpitäminen ja pohjan tiivistäminen. Kolmatta kertaa Helsingissä työskentelevä Hoberg ei usko pohjan tuovan tänä vuonna ongelmia.

- Enemmän uusi laadukas ja joustava pohja voi tuottaa päänvaivaa ratamestarille. Hevoset kun todennäköisesti tulevat hyppäämään entistä paremmin pohjan ansiosta, Hoberg hymyilee.

Teksti: Kati Hurme-Leikkonen
Lisätietoja: www.helsinkihorseshow.fi