Hugo Kogelnig ja Jone Illi lapsiratsastajien EM-finaaliin

24.7.2021

Lapsiratsastajat Hugo Kogelnig, 12 ja Jone Illi, 13, jatkavat loistavia suorituksiaan esteratsastuksen Euroopan mestaruuskilpailuissa Vilamourassa, Portugalissa. Molemmat hyppäsivät tuplanollasuoritukset joukkuekilpailun kahdella kierroksella 130 cm esteillä. Molemmat ovat ensikertalaisia EM-tasolla.

Hugo Kogeling ja Vermont 2. Kuva Vilamoura Equestrian Centre.

 

Kogelnig ja Vermont 2 on hypännyt kaikki kolme rataa virhepisteittä ja jatkaa jaetulla ykköstilalla kahdeksan muun ratsukon kanssa. Kogelnigin äiti on esteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola, ja onneksemme lahjakas nuori mies edustaa Suomea, eikä isänsä Fritzin edustamaa Itävaltaa.

Myös Karijoelta, Myrkystä tuleva Illi ja Eolita L on jatkanut upeita suorituksiaan. Hänen tulostaan laskee ainoastaan ensimmäiseltä radalta saatu yksi aikavirhe, jonka vuoksi hänen sijoituksensa on jaettu kymmenes. Molemmat lähtevät huomiseen henkilökohtaiseen mitalikilpailuun erinomaisista lähtökohdista

”Kilpailut ovat sujuneet aivan täydellisesti. Kaikki ratsukot ovat tehneet hyvää työtä, ja joukkuehenki on vahva. Jone on erittäin rento ja keskittynyt, hän ottaa ohjeet erittäin hyvin vastaan. Taitava ratsastaja. Niin on myös itselleni aiemmin tuntematon Hugo. Hän on rauhallinen ja viisas ratsastaja kisakentällä”, maajoukkuevalmentaja Ad van de Wetering hehkuttaa Portugalissa.

”Huomennakin tavoitteena ovat virheettömät suoritukset. Toivon, että he sijoittuvat viiden parhaan joukkoon”, kertoo van de Wetering loistavasta tavoitteesta.

 

Jone Illi ja Eolita L. Kuva Vilamoura Equestrian Centre.

 

Huominen finaali alkaa klo 16 ja estekorkeus on 130 cm. Lapsiratsastajien joukkuekilpailun voitti tänään Belgia, hopealla Italia ja pronssilla Iso-Britannia.
 

Aura Vasama 24. junioreissa

Juniori Aura Vasaman sijoittui 24. tilalle henkilökohtaisessa kilpailussa hevosella Folinda. Lahtelainen Vasama, 18 lähti kisaan 28. tilalta tähän asti kertyneellä 13,13 virhepisteen tuloksella. Ratsukolla oli ongelmia ensimmäisellä 140 cm kierroksella ja virhepisteitä kerääntyi 25. Vasama kuitenkin keräsi itsensä upeasti ja hyppäsi toisen kierroksen tutulla tasollaan, yhdellä pudotuksella. Hän nosti lopputuloksella 42,13 virhepistettä itsensä 24. tilalle. Maajoukkuevalmentaja Ad van de Weteringin mukaan ensimmäisen kierroksen rata oli rakennettu todella isoksi.

 

Aura Vasama ja Folinda 24. junioreiden EM-kilpailuissa. Kuva Vilamoura Equestrian Centre.

 

20.–25.7. Esteratsastuksen EM, ikäluokat, Vilamoura, Portugal
Tulokset 24.7.

Lapsiratsastajat, 130 cm. Tilanne kolmen osakilpailun jälkeen
92 lähtijää ja 23 sijoittuu
1) Lou Puch – Vitalhorse Un Amour La Goula, SUI 0, 1) Hugo Kogelnig – Vermont 2, FIN 0, 1) Emma Tallulah Behn – Fetoucha, NOR 0, 1) Tabitha Kyle – Desterly, GBR 0, 1) Gyula Szuhai Jr. – Perthy Jackson, HUN 0, 1) Giovanni Vincoli – Qitana Vdv, ITA 0, 1) Anna Marie Vitek – Chacco's Amke, CZE 0, 1) Naomi Himmelreich – Cornet's Adel, GER 0, 1) Seppe Wouters – Porthos Maestro Wh Z, BEL 0, 10) Jone Illi – Eolita L, FIN 1, 10) Katie Nallon – Javas True Colours. IRL 1

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/593006


Juniorit, 140 cm. Henkilökohtainen mestaruus, tulos viideltä radalta
102 lähtijää ja 26 sijoittuu
1) Ava Vernon – Jolie Fleur van de Noordheuvel, GBR 4.39,
2) Tristan Guisson – Naturelle vh Legitahof Z, BEL 4.4,
3) Aurelia Guisson – No Limit vh Legita Hof Z, BEL 4.6
…24) Aura Vasama / Folinda, FIN 42,13
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/593019

Aikataulu
25.7.
Klo 10.30 Lohdutusluokka lapsiratsastajille
Klo 13.00 Lohdutusluokka nuorille ratsastajille
Klo 16.30 Lapsiratsastajien henkilökohtainen mitalikilpailu, 30 parasta
Klo 19.30 Nuorten ratsastajien henkilökohtainen mitalikilpailu, 30 parasta

Lisätietoa:
Lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/42157
Tapahtuman järjestäjä: www.vilamouraequestriancentre.com

Kilpailua voi seurata ClipMyHorsen maksulliselsta nettisivulta ja järjestäjän ilmaiselta Facebooksivulta: https://www.facebook.com/VilamouraEquestrianCentre