Huippuratsastajat iskussa - Glitnir Horse Show

1.6.2010

Glitnir Helsinki Horse Show´n vetovoima kohdallaan:
Huippuratsastajia jälleen Helsinkiin

Glitnir Helsinki International Horse Show´n osallistujakaarti on totuttuun tapaan kova. Tähtiratsastajien joukossa on tuoreita olympiaratsastajia, moninkertaisia arvokisamitalisteja ja viisi Länsi-Euroopan liigan TOP-10 ratsastajaa. Kotimaiset kärkiratsukkomme kokoontuvat Helsinkiin World Cup -voittaja Mikael Forsténin johdolla. Areenalle astuu myös yksi maailman kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä ratsastajista, kouluratsastaja Isabell Werth.

Mikko ja Isaac voittoisina Amsterdamissa tammikuussa, kuva Anna Vähäkuopus.

 - Olemme jälleen saaneet kiinnostavan tapahtumapaketin kokoon. Monet huippuratsastajat ovat valinneet Helsingin, vaikka Brasiliassa, Sao Paulossa järjestetään samana viikonloppuna Global Champions Tourin finaali miljoonan euron rahapalkintoineen, toteaa tapahtuman johtaja Tom Gordin.


Gerco Schröder ja Eurocommerce Milano Bordeaux'n mc-osakilpailussa keväällä. Kuva Frederick Brouard / FEI.

Syksyn odotetun suurtapahtuman, Glitnir Horse Show´n, kovimpia nimiä ovat MM- ja EM-joukkuekultamitalisti Gerco Schröder, Ateenan joukkuekultamitalisti ja MM-kolmonen Peter Wylde, Pekingin olympialaisten ja EM-kisojen kymmenes, Morten Djupvik.

Gerco Schröder, Länsi-Euroopan liigan kolmonen Rutherford Latham, Sveitsin olympiajoukkueenjäsen Pius Schwizer ja Saksan voitontahtoinen Toni Hassmann ja hollantilainen Eric van der Vleuten kuuluvat siihen huippuratsastajien ryhmään, joka on voittanut Helsingissä pääluokan.


Viime vuoden Helsingin mc-osakilpailun voittaja Rutherford Latham ja Quarana Champeix Genevessä, kuva Kit Houghton / FEI.

Viime vuoden World Cup Finaalin kakkonen, Daniel Deusser, hakee hallikaudelle hyvää alkua Helsingistä. Deusser on voittanut tällä kaudella neljä GP-luokkaa, joista arvokkain on Valkenswaardin Grand Prix, josta Deusser tienasi 100 000 euroa.

Ruotsin joukkueessa ovat maajoukkueratsastaja Lotta Schultz ja Peder Fredricson. Schultz sijoittui Pekingissä hienosti sijalle 19. ja sijoittui Hicksteadin Super Liigassa joukkueensa kera toiseksi. Fredricson on edustanut maataan Super Liigan Nations Cupeissa, ratsunaan Suomessa syntynyt Arctic Aurora Borealis.

Suomella iskukykyinen joukkue



Noora ja Cagli Helsingissä vuosi sitten. Kuva Marcus Westermark / FEI.

Suomen joukkueesta löytyy jo runsaasti arvokisaedustajia ja Grand Prix -menestyjiä. Mikael Forsténin viimekeväinen World Cup -voitto nostaa kotiyleisön toiveet ansaitusti korkealle! Forstén teki voitollaan historiaa, mutta voitto kotiyleisön edessä on vielä saavuttamatta. Forsténin tuore aviopuoliso, Noora (os. Pentti) on taas palailemassa kilpa-areenoille hevosten loukkaantumisten varjostaman kesän jälkeen. Forsténit ovat aloittaneet yhteistyön valmentajan ja kilpailujärjestäjä Jan Topsin kanssa.

- Halusimme Nooran kanssa eriyttää kisahevosten ja nuorten hevosten koulutuksen, ja parantaa harjoitteluamme. En halua, että menestykseni jäisi yhteen voittoon. Nuoret hevosemme jatkavat harjoittelua tallillamme Guttecovenissa ja kahdeksan parasta kisahevostamme asuu Topsin tallilla Valkenswaardissa. Sovimme Topsin kanssa, että kilpailen Helsingin pääluokat kolmella eri hevosella. En ole vielä tehnyt päätöstä hevosteni suhteen. Otan mukaan kolme parhaassa kunnossa olevaa hevosta, Forstén kertoo 


Piia otti ensimmäisen kansainvälisen GP-voittonsa hienolla FWB-jalostusoriilla Chauvinist Z Bratislavan CSIO:ssa tänä kesänä. Kuva Rait Kûtt,www.ratsasport.ee

Myös Piia Pantsu teki tänä vuonna historiaa, sillä hän voitti uransa ensimmäisen esteratsastuksen Grand Prix -luokan FWB siitosoriilla Chauvinist Z:lla. Glitnir Horse Show´n pääluokissa tullaan näkemään mielenkiintoinen suomi-ruotsi-maaottelu, kun Piia ja Chauvinist Z haastavat Ruotsin Fredricsonin ja toisen menestyksekkään FWB-hevosen, Arctic Aurora Borealiksen.


Sebbe ja Calnadro II kesällä Ypäjällä, kuva Marcus Westermark.

Sebastian Nummisella on toinen suomalainen Grand Prix -voittaja, jonka paras World Cup -sija on Lontoon kolmas sija vuonna 2004. Numminen on kilpaillut myös MM- ja EM-kilpailuissa sekä Nations Cup -joukkueissa. Saksasta käsin kilpaileva Niclas Aromaa ja tämän vuoden GP-sarjan kakkonen Sanna Backlund kilpailevat myös Glitnir Horse Show´ssa pääluokissa.

-
Nicke ja Madleen nähdään myös Helsingissä, kuva Ypäjältä Marcus Westermarck.

Tämä kauden lukuisten Nations Cup -kisojen ja muiden kansainvälisten kisojen myötä odotukset suomalaisratsukoiden kohdalla ovat korkealla. Forsténin ja Pantsun voitot ovat kaikilla mittapuilla odotuksia herättäviä, myös maajoukkueenjohtajana toimiva Gordin toteaa.


Sanna ja Lilli Marlen hyppäävät myös isoa linjaa Helsingissä. Kuva Marcus Westermark, Salon Tapiola GP-osakilpailu tänä kesänä.

SM-mitalistit ottavat mittaa naapureista kouluratsastuksessa


Piia ja Lester ratsastavat GP-koulua Horse showssa, kuva Oulun SM 2008, Marcus Westermark.

Glitnir Horse Show antaa kotimaisille kouluratsastajillemme erinomaisen tilaisuuden kilpailla kansainvälisesti Grand Prix -tasolla. Tämän vuoden Suomen mestaruuden voittanut ratsukko Pia Varjonen ja Lester ja pronssipari Julia Alfthan ja Chirocco ottavat mittaa mm. kansainvälisesti korkeita sijoituksia keränneistä lahjakkaasta ruotsalaisesta Camilla Tollista ja venäläisestä Anna Pyrkinasta. Myös Sara Maattola-Lindholm ja Timo Rokkanen kilpailevat pääluokissa. Kansainväliseen koulukilpailuun osallistuu kymmenen ratsukkoa.

Julia ja Chirocco Oulun SM-kilpailuissa 2008. Kuva SH.

Viisi ratsukkoa lähtee tavoittelemaan kotimaisen Tapiola Small Tourin finaalin voittoa, ja viime vuonna ihastusta herättäneessä nuorten kouluhevosten Idols-kisassa esiintyvät maamme lupaavimmat nuoret kyvyt.  

http://www.helsinkihorseshow.fi/images/file/Horses(1).doc

[reslink|open:news:item_event:8946|Suomalaiset ratsastajavalinnat -linkki]

Glitnir Helsinki International Horse Show www.helsinkihorseshow.fi
Suomen Ratsastajainliitto ry www.ratsastus.fi
Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI www.horsesport.org

Tiedote: Helsinki Horse Show'n tiedotus