Hyvinkään Ratsastajat juhlisti 30-vuotista taivaltaan kansallisilla lännenratsastuskilpailuilla

1.8.2022

Hyvinkään Ratsastajat Ry järjesti 30.-31.7. Hyvinkään Hyyppärässä kansallisen Riverside Masters and Champions by Tempur & Ruuna-Remmi Oy -lännenratsastuskilpailun. Kilpailupaikkana toimi Jokirannan Ratsastuskoulu, joka yhdessä tiloissaan toimivan seuran kanssa juhli 30-vuotista taivaltaan. Kilpailun tuomareina toimivat kokeneet Cedric Leroux ja Magdalena Szarszewska. Tapahtuma oli Suomessa yksi suurimmista koskaan järjestetyistä lännenratsastustapahtumista.

Kansallisen Trailin palkitut ratsukot. Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash (kesk), Satu Olkkonen ja KH Smoke N Hailey sekä Kirsi Jokivalli ja Ice Age Jack. Kuva Rainer Salo

 

Tiedote Annika Särkänmäki / Hyvinkään Ratsastajat 

Hyvinkään Ratsastajien kausi huipentui suurkisoihin. ”Tässä tapahtumassa näkyi ja tuntui lajimme hienouden piirre, yhteisöllisyys ja rentous. Kilpailijat, toimitsijat, talkoolaiset, yleisö ja hevoset viihtyvät tällaisessa rennossa ilmapiirissä ja miljöössä”, iloitsee Hyr Ry:n puheenjohtaja Kari Kallonen.

Viikonloppuna nähtiin 191 kilpailusuoritusta seitsemässä eri lännenratsastuksen lajissa. Edustettuna oli yhteensä kahdeksan ratsastusseuraa. Tapahtuma oli yksi suurimmista Suomessa järjestetyistä lännenratsastuskilpailuista kautta aikain.

Viikonlopun aikana kilpailtiin myös juhlakilpailuluokkia kolmessa lajissa. Trailissä osakilpailuluokkia oli kolme, ranch ridingissa kaksi ja horsemanshipissä yksi. Osakilpailuiden yhteenlaskettujen pisteiden perusteella palkittiin lajeittain kolme parasta ratsukkoa.

Trailin juhlakilpailun voitti Susanna Kamunen hevosellaan Charlies Doc Cash, hopeaa ratsasti Satu Olkkonen ja KH Smoke N Hailey, pronssia sai Kirsi Jokivalli ja Ice Age Jack.

Ranch Ridingissä kultaa ratsasti Elena Wuorimaa hevosellaan Haidachino Hollywood, hopeaa niin ikään Wuorimaalle hevosellaan One Last Nite, pronssille ratsasti Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash.

 

Kansallisen Ranch Ridingin palkitut. Elena Wuorimaa (oik) ja Haidachino Hollywood sekä One Last Nite ja Susanna Kamunen & Charlies Doc Cash. Kuva Rainer Salo

 

Wuorimaa ja Haidachino Hollywood palkittiin kullalla myös horsemanshipin juhlaluokassa, hopeaa ratsasti Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash, pronssille ylsi Pia Leskinen ja DM Maybe Dynamic.

Viikonloppuna ratsastettiin myös valtakunnallinen aluemestaruuskilpailu, ja mitalit jaettiin kolmessa lajissa; ranch ridingissa, trailissä sekä trail in handissä.

Trailin aluemestaruuden vei Minja Tikkanen ja LR Just Say Easy, hopealla Pia Leskinen ja DM Maybe Dynamic, pronssia sai Lilja Pakaslahti ja Antiik.

Ranch ridingin aluemestaruuden voitti Jenny Lamminmäki hevosellaan Hestian, hopeaa Minja Tikkaselle hevosella LR Just Say Easy, pronssille ratsasti Misa Riiali ja Just A Rocking Soul.

Trail in handin aluemestaruuskultaa sai Minja Tikkanen ja LR Just Say Easy, hopealla Siiri Spönlä ja Creamy Dun Rock, pronssilla Pia Leskinen ja DM Maybe Dynamic

”Jälleen kerran, HyR Ry:n jäsenistö sai aikaan superhienot kilpailut. 22 vuotta olemme kilpailuita järjestäneet. On kunnia olla tämän seuran jäsen ja toimia heidän kanssaan yhteistyössä”, kertoo Jokirannan ratsastuskoulun omistaja Pirjo Marjanen.

Lännenratsastus on Suomessa vielä pienehkö mutta nouseva laji, ja kilpailuiden järjestäminen tällä mittakaavalla on mahdollista sitoutuneiden talkoolaisten sekä yhteistyökumppaneiden tuen vuoksi.

Muokattu 2.8. klo 11.07. Korjattu kuvaajan nimi oikein. Korjattu 4.8. klo 17.07  Trail in handin aluemestaruuspronssia voitti Pia Leskinen ja DM Maybe Dynamic, ei Tiina Back ja Rudof Rednose. ​​​​​​​