Kenttä-NBCH Ypäjä - Inkeri Laiho toiselta sijalta ponien maastokokeeseen

11.8.2023

Kenttäratsastuksen PM-kilpailuiden toinen päivä on käynnissä Ypäjän Hevosopistolla. Poniratsukot ovat suorittaneet koulu- ja estekokeen. Muut ikäryhmät ja seniorit aloittivat urakkansa tänään koulukokeella.

Inkeri Laiho ja Ewans Stone. Kuvat Hanna Heinonen.

 

Ypäjän Hevosopiston tiedote

Ypäjä Championship Weekend, jossa käydään Pohjoismaiden ja Baltian kenttäratsastuksen mestaruuskilpailut, käynnistyi torstaina ponien koulukokeella. Perjantaina ponit jatkoivat estekokeeseen, jonka jälkeen Inkeri Laiho ja Evan Stone ovat sijalla kaksi. Maastokokeeseen ensimmäiseltä sijalta lähtee Norjan Dina Fladeby ja Shadow. Suomen ponien joukkue johti torstain koulukokeen joukkuekilpailua, mutta estekokeen jälkeen Tanska kiilasi ohi.

”Koulukoe onnistui tosi hyvin, vaikka meillä oli myös ensikertalaisia mukana opettelemassa ja tutustumassa arvokilpailu maailmaan. Estekokeessa osalla meni todella hyvin ja osalla vähän haasteita eli ollaan joukkueena toisena estekokeen jälkeen. Poneilla on selkeä ja hyvä mestaruusrata. Ponikuskit saavat ratsastaa reippaasti menemään, mutta he ovat onneksi hyviä siinä”, kertoo joukkueenjohtaja Tuija Rosenqvist.

 

Anselmi Laiho ja Krogårdens Tenor.

 

Juniorit ja nuoret sekä seniorit aloittivat perjantaina kilpailu-urakkansa koulukokeella. Nuorten ja junioreiden luokassa johtopaikkaa pitää Martine Saerteraasen Norjasta hevosella Dorne´s Diva. Suomalaisista parhaiten sijoittuivat Tiia Mäntykoski hevosella Roa´s Casanova viidenneksi ja Anselmi Laiho hevosella Krogårdens Tenor kuudenneksi vain 0,1 virhepisteen erolla Mäntykoskeen. Joukkuekilpailua johtaa Norja, Suomi toisena ja Ruotsi kolmantena.

Senioreiden koulukokeessa ruotsalaiset hallitsivat ja ottivat kolmoisjohdon kilpailusta. Wynja Eriksdotter Rubin hevosella Fly Away V/D N.Ranch johtaa tällä hetkellä kilpailua koulukokeen jälkeen. Suomen Ann-Niina Kiviniitty-Ranta-Aho hevosella Madame Schnabel on aavistuksen ruotsalaisten perässä neljäntenä. Joukkuekilpailussa Ruotsi johdossa, Suomi toisena, Viro kolmantena ja Norja neljäntenä.

 

Aada Puranen ja Dior.

 

Pohjoismaiden ja Baltian kenttäratsastuksen mestaruudet, Ypäjä
Tulokset 11.8.2023

Luokka CCI3*-S, 22 lähtijää
1) Wynja Eriksdotter Rubin, SWE – Fly Away V/D N.Ranch 26.9
2) Tuva Rosencrantz, SWE – Cassens Coco Valentina 28.5
3) Madelene Gustafsson, SWE – Miami C 29.3

Luokka CCI2*-S, 39 lähtijää
1) Martine Saeteraasen, NOR – Dorne's Diva 29.0
2) Caroline Larsen, DEN – Allerupgaards Fantastique 30.2
3) Signe Kvarnstrand, SWE – Allan V 30.8

Luokka CCPN1* - CCPN1*, 22 lähtijää
1) Dina Fladeby, NOR – Shadow 31.2
2) Inkeri Laiho, FIN – Ewan Stone 31.6,
3) Liva Emilie Grubbe, DEN – AC-Star Quickie af Engvang 34.5

Täydet tulokset: LINKKI