Islanninhevosten PM-kilpailut Maarianhaminassa – MM-mitalisti Katie Brumpton odottaa innolla kotikisoja

4.2.2022

Suomen Islanninhevosyhdistys isännöi elokuussa askellajiratsastuksen Pohjoismaiden mestaruuskilpailut, joihin odotetaan monituhatpäistä yleisöä sekä Pohjoismaiden ja maailmankin huippuratsukkoja. Kesän suurtapahtuma järjestetään 9.-14.8. Maarianhaminan raviradalle viime vuonna valmistuneelle islanninhevosten kilparadalla. PM-kilpailuihin osallistuvat maajoukkueet Färsaarilta, Islannista, Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Tanskasta. Kilpailut järjestetään yhteistyössä Ahvenanmaan paikalliskerho Àlenskurin kanssa.

MM-pronssiratsukko Katie Brumpton ja Smari från Askagården. Kuva Neddens Foto.

 

Suomalainen MM-mitalisti Katie Brumpton iloitsee päästessään 12 vuoden tauon jälkeen kilpailemaan Suomessa järjestettävissä arvokilpailuissa. Nykyään Etelä-Ruotsissa asuva hevosalan ammattilainen iloitsee, että pääsee 12 vuoden tauon jälkeen kilpailemaan Suomen järjestämissä arvokisoissa.

"Minulla on mahtava fiilis päästä kotikisoihin, ja Ahvenanmaa on hieno kisapaikka. Tällä hetkellä minulla on monta uutta hevosta, joihin satsaan tänä vuonna. Eli jännä kisakausi on edessä", Katie Brumpton kertoo.

32-vuotias askellajiratsastaja Brumpton on kilpaillut Suomen maajoukkue-edustajana teini-ikäisestä lähtien ja arvokilpailuista hänellä on useita PM- ja MM-mitaleita sekä A-finaalipaikkoja 2000-luvulta lähtien.

Islanninhevosten PM-kilpailujen lipunmyynti on käynnistynyt ns. early bird -hinnoilla, jotka ovat voimassa ystävänpäivään 14.2. asti: https://www.ncicelandichorse.com/tickets/