Iso-Britannialle joukkuekultaa - Julia Krajewski kenttäratsastuksen ensimmäinen naiskultamitalisti

2.8.2021

Kenttäratsastuksen joukkue- ja henkilökohtaiset olympiamitalit jaettiin Tokion Equestrian Parkin areenalla. Uusi formaatti, jossa joukkueissa on vain kolme ratsukkoa, osoittautui ainakin katsojille mielenkiintoiseksi. Lisäksi lyhyet, tekniset radat kaikissa kolmessa osakokeessa vaativat ratsukoilta taitavaa työskentelyä.

Tokion olympiakultamitalisti Julia Krajewski ja Amande de B´Neville. Kuva FEI.

 

Joukkuekultaa voitti selvällä erolla Iso-Britannian joukkue, jonka kaikki kolme ratsastajaa, Laura Collett, Oliver Townend ja Tom McEwen, olivat olympialaisten ensikertalaisia. Australia nousi viimeisessä osakokeessa hopealle joukkueella Shane Rose, Kevin McNab ja kahdeksansissa olympialaissa kilpaileva 62-vuotias Andew Hoy. Riossa joukkuekultaa voittanut Ranska nousi loistavien maasto- ja rataestekokeiden jälkeen pronssille. Joukkueessa ratsastivat Karim Florent Laghouag, Nicolas Touzaint ja Christopher Six.  

 

Andrew Hoy ja Vassily de Lassos.

 

Henkilökohtainen kilpailu ratkesi 25 parhaan ratsukon finaalissa 130 cm esteillä. Jännitys säilyi loppuun asti, kun ratsukot kilpailivat käännetyssä paremmuusjärjestyksessä. Lontoon ja Rion kultaa puolustanut Saksan Michael Jung hevosella Chipmunk FRH ei pystynyt kolmanteen peräkkäiseen kultaan, vaan jäi lopputuloksissa kahdeksanneksi. Japanin Kazuma Tomoto ja Vinci de la Vigne puolestaan oli lähellä ensimmäistä mitalia, mutta pudotus ensimmäisellä kierroksella jätti hänet neljänneksi.

Andrew Hoyn ja Vassily de Lassos´n suoritus aiheutti kylmiä väreitä. Hän hyppäsi sekä maaston että rataesteet virhepisteittä ja päätti kilpailun koulukokeen tulokseen 29,60, ja pokkasi pronssia. Se on hänen kuudes olympiamitalinsa. Hoy on kuuden olympiamitalin myötä menestynein kenttäratsastaja ja kaikkien aikojen neljänneksi menestynein ratsastuksen olympiaurheilija.  

 

Kultajoukkueen Oliver Townend ja Ballaghmor Class.

 

Hopealle ratsasti myös estevirheittä hypännyt britti Tom McEwen ja Toledo de Kerser. Hän sai vain aikavirheen toisella kierroksella, mutta tulos riitti niukasti pitämään hänet Hoyn edellä.

Kultaa voitti saksalainen Julia Krajewski ja Amande de B´Neville tuloksella 25,20. Kenttäratsastuksen ensimmäinen naiskultamitalisti henkilökohtaisessa kilpailussa sai vain aikavirheen sekä maastosta että viimeiseltä kierrokselta. Krajewskilla on Riosta joukkuehopeaa, mutta hän ei siellä saanut tulosta henkilökohtaisesta kilpailusta. Tämä on Warendorfissa asuvan ratsastajan ensimmäinen henkilökohtainen arvokilpailumitali.  Krajewski on valmistunut hevosenhoitajaksi ja valmentanut junioreiden maajoukkuetta.

 

Ranskan pronssijoukkueen Karim Florent Laghouag ja Triton Fontaine. 

 

Täydet tulokset: LINKKI