Isoja esteitä ja vauhdikasta ohjelmaa Laaksolla GP-finaalissa

14.8.2020

Laaksolla ratkotaan LähiTapiola GP-sarjan ja Future Challengen voittajat, ja samalla nautitaan hienoista ratsastusnäytöksistä.

Maija Yli-Huhtala ja Birchcape's Wonderland nähdään Laaksolla LähiTapiola GP:n finaalissa, kuva Salon osakilpailusta Heidi Lammi.

14.–16.8. GP finaalit, SRL 100 vuotta Juhlakilpailu, Laakson Ratsastusstadion, Helsinki

Suomen Ratsastajainliiton 100-vuotisjuhlakilpailuissa ratsastetaan LähiTapiola Grand Prix -sarjan finaali 145 ja 150 cm:n esteillä, mukana Petra Heikkinen – Q And Q DK Z, Janna Jensen –­­ Julie v.d. Verbindingshoeve, Neea Karvinen – Eurocool's Elstar, Elena Merivirta – Astro, Joonas Oranta – Calazio sekä Maija Yli-Huhtala – Birchcape's Wonderland.
Viikonlopun aikana hypätään finaalit myös sarjoissa LähiTapiola Future Challenge, SRL 100 Cup, Small GP, Mini Grand Prix  ja Racing Trophy. Kilpailuissa ratkotaan myös joukkueiden välinen Suomen mestaruus.   
Kilpailua isännöi Suomen kenttäratsastusseura, maamme vanhin ratsastusseura. LähiTapiola GP-sarjan finaali kilpaillaan sunnuntaina iltapäivällä, ja yleisöä hemmotellaan myös menevillä lajiesittelyillä.

Vikellys on myös upea näytöslaji, ja sitä on luvassa myös Laaksolla. Vilma Männistö ja Maija Tissarinen ja hevosena Atterupgaards Marlene II Aino Nations Cupissa vuosi sitten

Areenalla lajiesittelyissä nähdään mm. vikeltäjät, ratsastusjousiampuja Katariina Cozmei sekä uutta ratsastusammunta-lajia  esittelevä Kari Kallonen. SRL100-alueeella pääsee keskustelemaan esiintyjien kanssa ja tutustumaan hevosiin ja varusteisiin. Supersuosittu SRL100 onnenpyörä on tietysti mukana ja perheen pienimmille on tarjolla ponitalutusta. Ravintolateltta pitää huolen, että paikalta ei tarvitse poistua muualle ruokailemaan. Luvassa on siis koko perheen GP-finaali.


Kilpailujen johtajana toimii Kenneth Wrede, puheenjohtajatuomarina Anu Tuomi ja ratamestareina Kenneth Wrede ja Tomas Kiviranta.


Yleisöllä on vapaa pääsy, mutta yleisöä ohjataan tarvittaessa erillisille alueille ja määrää voidaan myös rajoittaa. Kaikki ratsastuksen ystävät pääsevät seuraamaan kilpailua ja ohjelmaa, sillä paikan päältä on sunnuntaina suora lähetys Haven Livessä ja Ruutu+ palvelussa.

Laaksolla esittelyssä ratsastusjousiammunta, taidonnäytteessä Katariina Cozmei .

Kilpailut alkavat perjantaina klo 13, lauantaina klo 11 ja sunnuntaina klo 10.

Sunnuntain alustava aikataulu
10.00-11.45  Racing Trophy, 5- ja 6-vuotiaat hevoset, finaali
12.15-12.50 SRL 100 Cup finaali
12.50-13.30 Tauko - hyvä hetki talutusratsastukselle tai vieraile SRL:n ständillä!
13.30-13.45 LähiTapiola Future Challenge finaali, 1. kierros
13.45-14.15 Näytösohjelmaa / tauko
14.15-14.30 LähiTapiola Future Challenge finaali, 2. kierros
14.30-15.00 Näytösohjelmaa / tauko
15.00­-15.15 LähiTapiola Grand Prix finaali, 1. kierros
15.15-15.45 Näytösohjelmaa / tauko
15.45-16.00 LähiTapiola Grand Prix finaali, 2. kierros
Tauko-ohjelmina Tuomarinkylän Ratsastuskoulun näytös, ratsastusjousiammuntaa, vikellystä ja ratsastusammuntaa

LähiTapiola GP:n finaali käynnistyy sunnuntaina klo 15.00!

Havenin lähetys paikan päältä livenä: http://www.haven.fi/live/
Taltiointi näkyy myös Ruutu Plus -kanavalla: https://www.ruutu.fi/plus

Ratsastusammunnan eli uuden Cowboy Mounted Air Shooting -lajin ”isä” Kari Kallonen esittelee lajia käytännössä Laaksolla, myös varusteisiin pääsee tutustumaan.

Kilpailukutsu: LINKKI
Online tulospalvelu: Equipe
Sarjakilpailusäännöt: LINKKI