Itä-Suomen 2-tason mestaruuskilpailut ja kilpailujen hakeminen vuodelle 2019

8.11.2018

Muistattehan, että 2-tason kisat ensi vuodelle on haettava 30.11. mennessä. Kisat haetaan merkitsemällä Kipaan toivottu kisapäivä sekä mahdolliset vaihtoehtoiset ajankohdat. Lisätietoihin (kalenterisivulle näkyviin tuleva kenttä) voitte kirjoittaa myös toiveenne esim. mestaruuksista tai muista erikoiskilpailuista.

1-tason kilpailuissa ratsastettavista mestaruuksista (aikuismestaruus, ratsastuskouluoppilaiden mestaruus, vammaisratsastajien mestaruus) hakemukset marraskuun loppuun mennessä osoitteeseen itis.hallitus@gmail.com. Kaikki ensi vuoden 2-tason kisat tulee olla haettuna marraskuun loppuun mennessä, sillä lisäyksiä ei pääsääntöisesti enää tämän jälkeen tehdä. Vain mikäli kalenterissa on hyvin tyhjä kohta (esim. ei päällekäisiä kisoja kyseisenä viikonloppuna eikä edellisenä eikä seuraavana), on tällaisiin päivämääriin mahdollista anoa kisoja (tai jo aikaisemmin anotun kisapäivän siirtoa) vielä ensi vuoden puolella. Anomukset käsitellään jaoston kokouksissa n. kerran kuukaudessa, joten hakemus tulee toimittaa itis.hallitus@gmail.com -osoitteeseen viimeistään 2 kuukautta ennen aiottua kisapäivää.

1-tasolla ratsastettavia mestaruuskilpailuita lukuunottamatta aluejaosto ei hallinnoi muiden 1-tason kilpailuiden kalenteria millään tavalla ja seurat saavatkin itse lisätä kisoja kalenteriin omiin päättämiinsä ajankohtiin silloin kun haluavat (huomioiden että kisakutsu tulee KSI mukaisesti olla julkaistu viimeistään 4 viikkoa ennen kilpailun alkamista). Aluejaosto haluaisi kuitenkin muistuttaa, että myös 1-tason kisojen kohdalla on kohteliasta välttää päällekäisiä kilpailupäiviä lähialueen muiden kilpailunjärjestäjien kanssa, sillä näin jokaiselle kisajärjestäjälle riittää osallistujia paremmin. Vaikkei kisapäivä osuisi täysin samalle päivälle (tai kilpailulaji tai -taso olisi eri), niin myös esimerkiksi lauantaina lähialueella järjestettävä kisa voi ikävästi syödä osallistujia sunnuntaina viereisessä paikassa järjestettävältä kisalta, joten tarvittaessa olkaa yhteydessä muihin lähialueenne kisajärjestäjiin ja sopikaa keskenänne miten saisitte tehtyä kaikille teille parhaan mahdollisen kisakalenterin.

Kilpailunjärjestäjille järjestetään Kuopiossa 8.12.2018 klo 12-15 kilpailunjärjestäjätapaaminen, jossa suunnitellaan vuoden 2019 kisakalenteri, puhutaan mestaruuskilpailuiden säännöistä ja järjestelyistä sekä muista ajankohtaisista asioista kilpailunjärjestämisessä. Lisäksi ohjelmassa on kilpailukutsun tekeminen -koulutus, joka sopii 2-tason kisajärjestäjien lisäksi myös 1-tason kisojen järjestäjille. 2-tason kilpailukalenteri lyödään lukkoon tässä tapaamisessa, ja julkaistaan tapaamisen jälkeen. Tapaamisen kutsu ja ilmoittautuminen tästä linkistä. Toivomme, että jokaisesta 2-tason kisoja järjestävästä seurasta on joku henkilö mukana tapaamisessa. 2-tason kilpailuiden jakamisessa ovat etusijalla ne seurat, joista on edustaja mukana tapaamisessa - päällekäisyystilanteissa ne seurat, joista ei ole edustusta, joutuvat väistymään. 

Vuodelle 2019 on anottavissa seuraavat mestaruus/erikoiskilpailut:

Esteratsastus

- hallimestaruus (kevät)
- Talentcup aluekarsinta (kevät)
- seurojen välinen joukkuemestaruus (syksy)
- aluemestaruus (sisältäen taitomestaruusluokan) (syksy)
- ratsastuskouluoppilaiden mestaruus 1-taso (kevät tai syksy)
- aikuismestaruus 1-taso (kevät tai syksy)

Kouluratsastus
- hallimestaruus (kevät)
- Talentcup aluekarsinta (kevät)
- seurojen välinen joukkuemestaruus (syksy)
- aluemestaruus (syksy)
- ratsastuskouluoppilaiden mestaruus 1-taso (kevät tai syksy)
- aikuismestaruus 1-taso (kevät tai syksy)
- vammaisratsastajien mestaruus 1-taso (kevät tai syksy)

Kenttäratsastus
- seurojen välinen joukkuemestaruus (kevät/kesä/syksy)
- aluemestaruus (kevät/kesä/syksy)