Jaana Kivimäelle pettymys MM-areenalla

18.9.2018

Jaana Kivimäen ja Legolasin kilpailu ei sujunut odotusten mukaan. Kivimäki oli kuitenkin ryhmässään seitsemäs ja pääsee mukaan vapaaohjelmaan.

Jaana Kivimäki ja Legolas vauhdissa. Kuva: Peter Nixon.

Jaana Kivimäelle pettymys MM-kilpailuissa

Jaana Kivimäen ja Legolasin MM-rata meni tiistaina selvästi alle odotusten pararatsastuksen ryhmän II henkilökohtaisessa kilpailussa.

- Kaikkien aikojen huonoin ratani, olen tosi pettynyt, Jaana harmitteli ratsastuksensa jälkeen. Tulos oli 62,294 prosenttia, millä tuli luokan 7. tila.

- Jälkeenpäin ajateltuna verryttelin hevosen varmaankin väärin. Se oli radalla täysin tyhjä eikä halunnut liikkua eteenpäin. Meillä oli kaksi 10 minuutin verryttelyä, ja ensimmäisessä se tuntui tosi hyvältä. Ajattelin, että se jaksaa hyvin, kun nyt on vähän pilvisempi päivä eikä niin kuuma.

- Kuumuus tuli kuitenkin pilvienkin läpi. Jo jälkimmäisessä verryttelyssä Legolas alkoi kiukutella minulle eikä pyrkinyt enää eteen.

- Radalla en saanut siitä enää minkäänlaista otetta. Se ei halunnut ravata reippaasti eteen, vaan rikkoi ennemmin ravin laukalle.

- Tässä on vielä joukkuekilpailu ja vapaaohjelma tallella. Tästä päivästä on nyt otettava oppia niihin.

Kilpailun suurin yllätys oli se, että ennakkosuosikki Iso-Britannian Lee Pearson joutui keskeyttämään. Hänen hevosensa oli hyvin jännittynyt radalla eikä halunnut tehdä yhteistyötä.

Tuloksethttp://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2018/1587/html/en/longinestiming/resultlist_PI-II.html

Jaana Kivimäki haastateltavana oman suorituksensa jälkeen. Kuva: Tanja Takkula.