Janina Kvarnström Hangon SeaHorse Weekin perjantain päätösluokan voittoon

30.7.2022

Esteratsastustapahtuma SeaHorse Weekin perjantain päätti 130-tason aikaratsastuskilpailu, Prix de Röntgentekno, jossa kilpailu pysyi jännittävänä loppuun saakka. Viimeisenä radalle lähtenyt Husön ratsastajien John Antell (Jan Diamo R.T.) oli nopein, mutta otti yhden puomin ja putosi kolmanneksi. Voiton vei Siuntion Urheiluratsastajien Janina Kvarnström (Everest) ennen Valkeakosken ratsastusseuran Henrikki Pajulahtea (Clara de Bergerac).

Peppi Siltala ja Hilotte van Tenhaegendoorn. Kuva Susa Laine.

 

Tiedote Minna Ruolanto/Seahorse Week

Mahdollisesti eniten SeaHorse Weekin palkintoloimia löytyy Billnäsistä, Jessica Aminoffin tallista. Ja tänään tuli yksi loimi lisää, kun Aminoff (Billnäs Sandrino) ratsasti selvään voittoon 120-tason avoimessa luokassa Prix de Rakennus ja saneeraus ONRE. Luokan toiseksi sijoittui Kangasalan ratsastajien Kaisla Kivistö ( A-Relius) ja kolmanneksi Ratsastusseura Varsan Loviisa Mäkipere (Chiva).

Avoimen 110-tason Prix de Merijoogan voiton vei Rabbelungin ratsastajain Peppi Siltala (Hilotte van Tenhaegendoorn) ennen Ratsastusseura Varsan Heini Puomilaa (Bealyn) ja Stall Anna Ridersin Janita Markkasta (Cause I Can). 

Peppi Siltalan ja Hilotte van Tenhaegendoornin loistovire jatkui myös RTV Junioricupissa: parivaljakko nappasi osakilpailuvoiton ennen Hankoniemen ratsastajien Pinja Varsanpäätä (Hazel) ja Rocky Ridersin Frida Gummerusta (La Astenas). Junioricupin kärjessä jatkaa Ronja Kallioinen, joka ei kilpaillut Hangossa.

Lohjan ratsastajien Saara Tamminen vahvisti johtoaan sekä RTV Pikkuponicup että RTV Ponicup -sarjoissa. Tamminen voitti pikkuponien osakilpailun (V.K. Niisku) ja oli ponien osakilpailussa toinen (Flower). RTV Ponicupin osakilpailuvoiton vei Ratsastusseura Ainon Ella Nuuttila (Figaro).

Sade karkotti katsojia tänään jonkin verran, kilpailupaikalla vieraili päivän aikana järjestäjän arvion mukaan noin 1000 katsojaa.

Huomenna lauantaina iltapäivällä nähdään, tekeekö John Antell hattutempun Kenraalin malja -kilpailussa - hän on voittanut legendaarisen jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin lahjoittaman kiertopalkinnon Hangossa jo kaksi kertaa. Lisäksi ohjelmassa on kaksi sarjakilpailu luokkaa: Mini Grand Prix ja Esteratsastuksen Amatöörisarja.

Lauantain kilpailupäivä alkaa klo 10.00 ja jatkuu noin klo 18.15 saakka.

Suosittu keppihevoskisa alkaa lauantaina klo 12.00 ja ilmoittautuminen tapahtuu radalla puoli tuntia aiemmin. Osallistuminen on maksutonta ja radalta voi tarvittaessa lainata keppihevosen. Muina aikoina rata on avoin harjoitteluun.

Tapahtuma-alueella kävijöitä palvelevat Hankoniemen ratsastajien kisabuffetti, Smörmagasinet -ravintolateltta ja SHW Expo.

Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan kaikkina päivinä.

Kilpailun aikataulu, lähtölistat ja kaikki tulokset: Equipe-palvelu LINKKI

www.seahorseweek.fi 

SHW Facebookissa

@seahorseweek Instagramissa