Janni Martikainen ja Cornado v/d Cadzanhoeve Pohjola Small Tourin kärkeen

22.8.2021

Kouluratsastuksen Tahkovuori Dressage tapahtumassa jaettiin kauden kolmannet Pohjola Tour -sarjapisteet kolmessa luokassa. Pohjola Small Tourin voitti Helsingin Ratsastajien Janni Martikainen, 24 ja Cornando v/d Cadzandhoeve hyvällä tuloksella 70.490 prosenttia. Jyväskyläläinen Heidi Leiniäinen ja Exciting sijoittui toiseksi tuloksella 66.814 prosenttia. Siilinjärveläinen Krista Turunen ja Diamant Noir varmistivat kolmannen tilan tulosella 66.422 prosenttia. Vaativimmassa luokassa, Pohjola Grand Tourissa ei ollut lähtijöitä.

Janni Martikainen ja Cornado v/d Cadzandhoeve. Kuva Heidi Lammi.

 

Janni Martikaisen Cornado v/d Cadzandhoeve on jo 19-vuotias ruuna, joka on kesällä palaillut sairaslomalta kisa-areenoille. Vauhtia ja virtaa hevosessa piisaa iästä huolimatta.

”Tänään meni todella hyvin. Olen tyytyväinen rataan ja siihen, miten se suoritti. Eilen siinä oli vähän liikaa kengurubensaa”, Martikainen naureskelee.

”Sain fokuksen verryttelyssä oikeisiin asioihin. Meillä ei ole tältä kaudelta niinkään ratarutiinia, sillä tämä oli vasta meidän kolmas kisamme ja neljäs starttimme.”

”Sain tänään korjattua piruetteja verrattuna eiliseen. Ja lisää pontta lisäyksiin. Eilen vähän himmailin, ettei homma mennyt ihan atomeiksi. Tänään oli todella varmaa tekemistä. Luotan hevoseen, joka tekee todella hyvällä asenteella. Yhteistyö on meidän valttikorttimme.”

Martikainen kertoo seuraavaksi tutustavansa sarjan pistetilanteeseen ja päättää osallistumisesta viimeiseen osakilpailuun Kangasalla. Janne Berghin ja maajoukkuevalmentaja Rien van der Schaftin valmentaman ratsukon tavoitteena on Pohjola Tourin finaalipaikka.

”Kisakauden alussa toin sen rauhallisesti takaisin töihin. En ihan tiennyt, mihin tällä kaudella pystymme.”

”Sarja on kiva. Onhan tässä ollut erilaisia sarjoja aiemminkin, mutta tässä on kivaa se, että sarja on sama kaikille ja siinä löytyy vähän jokaiselle mahdollisuus kilpailla omalla tasollaan. Kilpailut ovat olleet todella hyvin järjestettyjä ja organisoituja.”

Lähitulevaisuudessa Martikainen toivoo löytävänsä uuden, nuoremman kisahevosen ”Project Paris 2024” avulla. Se on uusi projekti, jossa yhteistyökumppanien ja ratsastusseurojen taloudellisen tuen avulla Pariisin olympialaisiin vuonna 2024 tähtäävälle Martikaiselle hankitaan kilpahevonen.

”Lähden syksyllä Rienin kanssa kokeilemaan hevosia”, valmentajana, hevosten ratsuttajana ja perheyrityksessä Hipposportissa ”joka paikan höylänä” työskentelevä Martikainen kertoo.

 

Kouluratsastuksen Pohjola Tour -sarjan kolmas osakilpailu, Tahkon maneesi, Nilsiä
Tulokset 22.8.

Pohjola Small Tour, Inter I
19 lähtijää ja 5 sijoittuu
1) Janni Martikainen / Cornando v/d Cadzandhoeve, Helsingin Ratsastajat 70.490%, 2) Heidi Leiniäinen / Exciting, Jyvässeudun Ratsukot 66.814%, 3) Krista Turunen / Diamant Noir 3150, Dressage Team Travers 66.422%, 4) Helkky Ylönen / Kiahan Sinclair, Korpilahden Ratsastajat 66.226%, 5) Sonja Lesch / Kom Snowwhite, Helsingin Ratsastajat 66.029%,…

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/602938

Kaikki tulokset: LINKKI
Pohjola Tourin sarjatilanteet päivittyvät alkuviikosta tänne: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/tulokset/sarjakilpailut-2021/