Jeanna Hogberg ja Astoria voittivat kouluratsastuksen Grand Prix´n Helsinki Horse Show´ssa

21.10.2022

Ruotsalainen MM-ratsukko Jeanna Hogberg ja Astoria voittivat Horse Show´n kolmen tähden kouluratsastuksen Grand Prix -luokan tuloksella 70,717 prosenttia maksimipisteistä. Jennie Larsson ja Bonafide Ruotsista oli toinen (68,565%) ja suomalainen Elisabet Ehrnrooth ja Macacho olivat kolmas. Vasta toista kertaa kansainvälistä Grand Prix´tä starttaava ratsukko sai tuloksen 66,131 prosenttia.

Jeanna Hogberg ja Astoria. Kuvat Hanna Heinonen.

 

Voittaja Hogberg on voittanut Helsingissä aiemminkin Liza Minellillä ja Duendecillo P:llä, ja viihtyy hyvin suomalaisyleisön edessä.

”Rakastan todella Helsinkiä, kisa on aina sopinut meille. Täällä on todella hyvä kilpailla vähän kokemattomammilla Grand Prix -hevosilla”, Jeanna Hogberg kiittelee.

Areenan sähköinen tunnelma ja lähietäisyydellä istuva yleisö loivat hieman normaalia enemmän jännitystä Astorian suoritukseen, ehkä enemmän verryttelykentän puolella.

”Se on jotain, mitä meidän täytyy työstää, ja saada vielä korkeampia pisteitä. Tiedän, että tammasta on siihen. Täytyy vain keksiä, miten valmistella sitä paremmin ja saada se rennommaksi.”

 

Elisabet Ehrnrooth ja Macacho. 

 

Olympialaisissakin kilpaillut Elisabet Ehrnrooth on toiminut jo vuosia maajoukkueenjohtajana. Nyt hän on saanut nostettua Macachon Grand Prix -tasolle. Helsingin Jäähallissa ratsukko esitti kilpailuissa vasta toisen Grand Prix -ohjelmansa.

”Täytyy sanoa, että tuntuu todella hyvältä olla taas täällä [ratsastamassa]. Olen ollut taustalla pitkään, kilpailin täällä viimeksi vuonna 2015”, Elisabet Ehrnrooth toteaa.

”Olen niin kovin onnellinen siitä, että olen takaisin. Ja on niin mukavaa olla uuden gp-hevosen kanssa.”

”Tavoitteena oli saada täällä hevoselle hyvä kokemus, ja myös itselleni, jotta pääsen taas vauhtiin. Meillä oli pieniä, turhia virheitä, mutta parasta on se, että hevosessa on laatua.”

Myös viiden tähden brittituomari Isobel Wessels piti kovasti erityisesti kolmesta kärkiratsukosta.

”Yleisö on täällä niin lähellä, ja myös me tuomarit olemme niin lähellä suorittavia hevosia. Kun ratsukot pysähtyivät eteeni peruutukseen, kuulin hevosten hengityksen. Siihen nähden ratsukot suorittivat hyvin, vaikka jännittyneisyyttä oli havaittavissa.”

Suomalaisista Sirpa Degerth-Kaldi ja San Diego oli kuudes, Pilvi Tuominen ja G-Renzo seitsemäs ja Maria Pyykönen - Furst Wild S kahdeksas. Lauantaina vuorossa on Grand Prix vapaaohjelma musiikilla.
 

Helsinki International Horse Show, Jäähalli
21.10. Kansainvälinen kouluratsastus
CDI3* Grand Prix. Lähti 8, sijoittui 5.

1) Jeanna Hogberg - Astoria, Ruotsi 70,717 %, 2) Jennie Larsson - Bonafide, Ruotsi 68,565 %, 3) Elisabet Ehrnrooth - Macacho, Suomi 66,131 %, 4) Louise Sättermann - Alex, Ruotsi 65,304 %, 5) Dina Ellermann - Finalist, Viro 64,044 %, 6) Sirpa Degerth-Kaldi - San Diego, Suomi 62,696 %, 7) Pilvi Tuominen - G-Renzo, Suomi 61,609 %, 8) Maria Pyykönen - Furst Wild S, Suomi 60,391 %
Täydet tulokset: LINKKI