JEM kenttäratsastus

1.6.2010

Kenttäratsastus juniorien EM, CH-EU-C / J Avenches, Sveitsi 5.8.

Anna-Riikka Sulander sijalle 49 juniorien EM-kisassa

Anna-Riikka Sulander Kangasalta ja Lorenzo III ottivat sijan 49 juniorien kenttäratsastuksen EM-kilpailussa Sveitsissä. Kultamitalin voitti kisaa alusta loppuun johtanut Britannian Laura Collett hevosella Rayef. Hopeaa ratsasti alusta asti kakkospaikkaa pitänyt Saksan Franziska Roth Dictus J:llä ja pronssin vei Britanniaan Emily Liewellyn hevosella Pardon Me. Kilpailuun osallistui 71 ratsukkoa 17 eri maasta.

- Rataesteillä Anna-Riikan tulos oli hieno nolla. Kokonaisuutena tämä oli hyvä kisa ja hyvä kokemus.  Ratsukon sijoitus ennen rataestekoetta oli 60. Maastoestekokeessa Anna-Riikka ratsasti koko alkuradan erinomaisesti. Vaikeat haudat, vesiesteet ja tekniset tehtävät sujuivat ongelmitta. Radan 29 esteellä, kun 4 kilometriä oli jo takana, ja vain muutama hyppy jäljellä, hevonen tuli liian vahvaksi. Anna-Riikka ei saanut sitä hallintaansa ja ajautui sarjaesteestä ohi kaksi kertaa peräkkäin. Kahdesta ohimenosta tuli 60 virhepistettä, mutta ratsukko tuli maaliin ilman yliaikavirhepisteitä ja hevonen pirteänä, kertoi joukkueenjohtaja Seppo Laine. Rata oli 4,4 km pituinen ja sisälsi 32 hyppyä.

- Koulukokeessa Anna-Riikka ratsasti parhaan ratansa koskaan, tulos oli 40,96 kun edellinen huipputulos oli ollut 44. Kouluratsastuksen prosenteiksi muunnettuna JEM-koulukokeen tulos olisi ollut 72-73 %. Siinä vaiheessa kilpailua ratsukko oli kymmenentenä, jatkoi Laine.

Sulander on valmentautunut Piia Pantsun luona Ruotsissa ja kilpaillut sieltä käsin, ottaen mm. kaksi sijoitusta yhden tähden luokista. Kotona Suomessa häntä valmentavat Katja Leskinen ja Seppo Laine.

Tulokset
Luokka CIC*, kenttäratsastuksen juniorien EM, 73 lähti, 18 sijoittui

1) Laura Collett / Rayef Britannia 35,50, 2) Franziska Roth / Dictus J Saksa 35,70, 3) Emily Liewellyn / Pardon Me Britannia 38,60,…49) Anna-Riikka Sulander / Lorenzo III Suomi 101,00

Joukkuekilpailu
1) Britannia 119,10, Ruotsi 137,20, Ranska 144,70

Järjestäjän sivut ja kaikki tulokset: www.complet-avenches.ch