Jessica Laxén ja Anna Kivistö viimeistelivät Flyingessä MM-Hagenia varten

3.7.2022

Runsaslukuinen vikellysjoukkue kilpaili CVI Flyingessä, Ruotsissa. MM-kuntoaan viimeistelevät Jessica Laxén ja Anna Kivistö saivat lopputulokset 6.693 ja 6.592. Laxén oli kisassa kymmenes ja Kivistö kahdestoista.

Jessica Laxén. Kuva Danielkaiser Delitzsch.

Kivistö aloitti kolmiosaisen kilpailun vahvalla pakollisten liikkeiden ohjelmalla, tulos oli 6.985.

”Ensimmäinen suoritus meni hienosti omalla tasollaan, ja oli ihana kilpailla omalla tutulla hevosella ja täysin rennoin mielin! Toivottavasti loppukilpailu sujuu yhtä mallikkaasti, jotta saadaan Alman [Atterupgaards Marlene II ja juoksuttaja Oona Pekkala] kanssa hyvä kenraaliharjoitus Herningiä varten”, Kivistö totesi ensimmäisen päivän jälkeen.

Kivistö onnistui erittäin hyvin myös vapaaohjelmassa, jossa hän oli tuomaripisteissä korkeimmillaan viides (8.045). Laxén suoritti rennosti ja ilman turhia riskejä.

”Ensimmäiset kaksi suoritusta oikein onnistuneesti takana! Omalla treenihevosella [Quentin Brus] haettu rentoa kisatuntumaa keräävää suorittamista ilman turhien riskien ottamista nyt ennen MM-kisoja”, Laxén kertoi kahden suorituksen jälkeen. Paria juoksutti Oona Pekkala.

Suomella oli mukana myös joukkue, joka sijoittui kolmanneksi CVI3* kilpailussa, kolmen joukkueen joukossa, hevosella Laki, juoksuttajana Anni Järvelä. Tulos oli 6.192. Voiton vei USA:n joukkue.

Nuorten EM-kilpailuihin valmistautuvat Vuokko Toivanen, nuorissa, oli kuudes, ja Papu Alanko ja Pinja Nykänen, junioreissa, 14. ja 33. Junioreissa myös Iira Vesterinen oli finaalissa ja kokonaistuloksissa 13.

 

Anna Kivistö (vas.), Atterupgaards Marlene II ja juoksuttaja Oona Pekkala. Kuva Heidi Sinda

 

Tulokset 1.-3.7. CVI Flyinge, Ruotsi
Naiset 3*: LINKKI
Joukkuekilpailu 3*: LINKKI
Nuoret naiset: LINKKI
Juniorit 2*: LINKKI

Kaikki tulokset: https://vaulting.events/28/

 

Suomen vikellysjoukkue CVI Flyingessä 2022. Kuva Heidi Sinda