Jessica von Bredow-Werndlille ja Daleralle mestaruus maailmancupissa Omahassa

8.4.2023

Perjantain ja lauantain välisenä yönä Suomen aikaa ratkesi kouluratsastuksen maailmancupin finaali Omahassa Yhdysvalloissa. Finaalissa ratsastettiin Grand Prix vapaaohjelma musiikilla. Maailmancupin voittoon ratsasti odotetusti Saksan Jessica Von Bredow-Werndl ja TSF Dalera BB vapaaohjelman tuloksella 90.482 %. Toiseksi Tanskan Nanna Skodborg Merrald ja Blue Hors Zepter 87.146 % ja kolmanneksi Saksan Isabell Werth DSP Quantaz 85.761 %. Bredow-Werndl voitti myös keskiviikkona Omahassa ratsastetun Grand Prix:n.

Jessica von Bredow-Werndl - TSF Dalera BB Kuva ©FEI/Richard Juilliart

 

Tämä on Bredow-Werndlin ja Daleran toinen perättäinen voitto maailmancupin finaalissa. Mitaleille finaalissa Bredow-Werndl on noussut peräti neljä kertaa. Ratsukko on menestynyt arvokilpailuissa useasti voittaen muun muassa Tokion olympialaisissa vuonna 2021 henkilökohtaista- sekä joukkuekultaa. Bredow-Werndl sai toisen lapsensa elokuussa 2022, mutta ratsasti jo saman vuoden lokakuussa kansainvälisessä kilpailussa Ranskan Lyonissa voittaen sekä GP:n että GP vapaaohjelman. Maailmancupin voitto viimeistään todistaa sen, että saksalainen huippuratsastaja on säilyttänyt kilpailuvireensä lyhyestä äitiyslomasta huolimatta.

Finaalin toinen sija meni Tanskaan Nanna Skodborg Merraldille ja Blue Horse Zepterille. Tanskalaisen ratsukon yhteinen matka kilpa-areenoilla on alkanut vasta tämän vuoden tammikuussa. Skodborg Merrald nosti tulostaan keskiviikkoisesta Grand Prix:sta, jossa ratsukko sijoittui kolmanneksi Saksan ratsastajien taakse.

Saksa juhli myös pronssia Isabell Werthin sijoittuessa kolmanneksi DSP Quantazin kanssa. Kouluratsastuksen kuningattareksikin tituleerattu Werth on osallistunut maailman cupin finaalin reilusti yli toistakymmentä kertaa sijoittuen ja voittaen useasti. 

 

 
Bredow-Werndl, Skodborg Merrald ja Werth, Kuva ©FEI/Richard Juilliart

 

FEI World Cup Finals, Omaha, USA 3.-8.4.2023

1)Jessica Von Bredow-Werndl - TSF Dalera BB, GER 90.482 %

2)Nanna Skodborg Merrald - Blue Hors Zepter, DEN 87.146 %

3)Isabell Werth - DSP Quantaz, GER 85.761 %

Tulokset: https://www.fei.org/events/fei-world-cup-finals-2023/discipline/dressage

Järjestäjä: https://omaha2023.fei.org/