Johanna Pohjonen nousi kouluosuudella yhdeksänneksi nuorten EM-kenttäratsastuksessa

13.7.2018

Johanna Pohjonen ja Conner K, arkistokuva Jutta Koivula.

Johanna Pohjonen teki hienoa työtä ratsullaan Conner K nuorten kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuksissa Fontainebleussa, Ranskassa. Ratsukko on väliaikatilanteessa kouluratsastuskokeen jälkeen yhdeksäs. Tulos 72,01 % on virhepisteiksi käännettynä 28,0. Kun kärkisijaa pitävän Saksan Emma Brüssaun saldo on 24,10, välimatka kärkeen ei ole suuri.

Helsinkiläisratsastaja, 18, kilpailee ensimmäistä kauttaan nuorissa. Ratsukolla on hallussaan junioreiden PM- ja SM-kultaa 2015 sekä viime vuoden EM:stä 16. sija. Pohjosen suoritus palkittiin tänään perjantaina useilla huippunumeroilla, pysähdyksestä irtosi jopa 9,5 pistettä.

- Rata oli kokonaisuutena erittäin onnistunut, vaikka mukaan mahtui myös pari rikettä. Hevonen on silmiinpistävän laadukas ja ratsukko tekee todella hienoa yhteistyötä. Siihen nähden, että kahdesta tähdestä on vasta viiden kisan verran kokemusta, todella hyvältä näytti, joukkueenjohtaja, maajoukkuevalmentaja Pirkko Herd kertoo keskeltä lauantain maastoesterataan kävellen tutustumista.

Sanna, Elmo ja Axel ratakävelyllä, kuva Pirkko Herd

- Odotin teknisempää maastorataa. Tässä on aika paljon yksittäisiä tehtäviä, ja vedet ovat aika vaikeat. Lämpöä on luvattu yli 30 astetta. Uskon, että suoritusaika tulee nousemaan tärkeään asemaan maastossa, loppuun asti pitää ratsastaa, mitään ei tule ilmaiseksi.

Viime vuoden PM-voittaja, sipoolainen Axel Lindberg on nuorissa 44. tilalla ratsullaan My Laptop väliaikatuloksella 35,80. Junioreiden kouluratsastuskokeen jälkeen Veera Manninen ja Colibri ovat 34. tilalla ja Sami Siltakorpi ja Lucky Accord 53. tilalla.

- Molemmat pojat tekivät hyvät radat, Axel ehkä yhden parhaimmistaan kahden tähden tasolla. Hänellä on nopea ja ketterä hevonen, ja Samin ”Nörtti” on taas erittäin kokenut arvokisatasolla, Herd toteaa.

Kyseessä Lucky Accordin kahdeksannet arvokilpailut EM- ja MM-tasolla, aiemmat sisko, kenttäkilpailija Sanna Siltakorven kanssa. Paikalla henkilökohtaisena valmentajana on myös olympiaratsastaja Elmo Jankari, jolla on nuorten EM-kultaa 2013.

EM-kilpailu jatkuu lauantaina maastoesteradoilla, juniorit aloittavat klo 12.15 ja nuoret ovat vuorossa klo 16.15 alkaen. Kilpailu ratkeaa rataesteillä sunnuntaina, juniorit klo 14.45  ja nuoret 17.30.  

Kouluratsastuksessa tiukka taistelu finaalipaikoista

Suomella on edustajat myös kouluratsastuksessa. Nuorten ja junioreiden henkilökohtaiset kilpailut on jaettu perjantaille ja lauantaille. Niissä jaetaan finaalipaikat 18 parhaalle sunnuntaille.

Lapsiratsastajissa tuore PM-kultamitalisti Tuisku Maria Lamberg teki perjantaina taitavaa työtä ratsullaan Netstutteriets Bachio ollen 21:s ja jääden finaalista vain niukasti. Nuorissa Janni Martikainen teki Cornando v/d Cadzandhoeven kanssa joukkuekilpaluissa myös hyvän radan nousten 26. tilalle.

- Tuisku jäi finaalista vain puolen pisteen verran yhdeltä tuomarilta, kilpailu oli todella tiukka. Jos Janni ratsastaa huomenna omalla tasollaan, hänellä on kaikki mahdollisuudet finaaliin. Junioreissa Lotta Sundberg olisi hyvin voinut yltää myös finaaliin, mutta hänen hevosensa potkaisi kintereensä kisapaikan tallissa, eikä pystynyt osallistumaan, maajoukkuevalmentaja Marko Björs summaa.

Nuorten ratsastajien ja junioreiden EM, Fontainebleau, Ranska / https://fontainebleau2018.com/

Tulospalvelu online: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2018/1560/html/en/longinestiming/index.html
Kenttä myös: https://www.rechenstelle.de/en/agenda/2018/fontainebleau/

FEIn livestriimauksia: