Jone Illi aloitti vahvasti Olivan EM-kilpailuissa

12.7.2022

Espanjassa Olivassa kilpaillaan parhaillaan nuorten, junioreiden ja lapsiratsastajien esteratsastuksen Euroopan mestaruudesta. Tänään tiistaina hypättiin junioreiden ensimmäinen kierros, jossa karijokinen Jone Illi, 14, ja Eolita L sekä Hämeenlinnassa valmentautuva Anni Hjerpe, 18, ja Callboy tekivät hyvää työtä. Illi oli ensimmäisen kierroksen 16.

Suomen juniorit Anni Hjerpe ja Callboy sekä Jone Illi ja Eolita L. Mukana kuvassa maajoukkuevalmentaja Ad van de Wetering. Kuva Sanna Illi

 

Ensimmäinen karsintakierros hypättiin aikaluokkana 140 cm estekorkeudella. Illillä ja Eolitalla oli karsintakierroksella nopea aika 75.70, jolla ratsukko sijoittui hienosti kuudenneksitoista. Ratsukkoa valmentaa Kari Nevala.  

"Ihan hyvät fiilikset, yksi puomi tuli alas ja se harmittaa, ilman sitä oltaisiin oltu kolmansia. Olen kuitenkin ihan tyytyväinen ja lähdetään jatkamaan kisaa hyvistä asetelmista. Huomiseen lähdetään nollasuunnitelmalla", tuore PM-kultamitalisti Jone Illi kertoo. Illi kilpaili itse vielä kotimaassa Savonlinna Operagamesissa menneenä viikonloppuna, Eolita L puolestaan matkasi Espanjaan suoraan Ruotsin PM-kilpailuista. "Elsa hyppää nyt tosi hyvin. Se lähti PM:istä suoraan tänne ja on nyt saanut lepoa, sitä ei ole nyt hirveästi ratsastetukaan ennen kuin EM-kisat alkoivat." Suomen joukkuehenkeä Illi kehuu myös vuolaasti. " Suomen joukkueen kesken meillä on tosi tiivis porukka ja olemme kaikki hyviä kavereita keskenämme. Huomasin jo PM-kisoissa että verrattaessa muiden maiden joukkueisiin, on meillä Suomessa poikkeuksellisen hyvä joukkuehenki. Espanjassa on tällä hetkellä 30 astetta lämmintä, joten olemme päässeet nauttimaan ja kävimme esimerkiksi koko Suomen joukkueen kanssa rannalla syömässä eilen, se oli mukavaa ja nostatti fiilistä", Illi kertoo. 

 

Suomen juniorit menossa warm upiin. Kuva Sanna Illi 

 

Anni Hjerpe ja Callboy hyppäsivät kahdella pudotuksella aikaan 84.21 ollen lähes sadan ratsukon luokassa sijalla 56. Ratsukkoa valmentaa Sanna Backlund. Ensimmäisen kierroksen voitti irlantilainen Francis Derwin ja Ahg Whiterock Cruise Down. 

Kilpailuissa hypätään yhteensä kolme kierrosta sekä finaali, joten kilpailun asetelmat ovat vielä täysin auki. Kumpikin suomalaisjunioreista lähtee seuraavalle kierrokselle mukavista asetelmista.  

Huomenna keskiviikkona hypätään junioreiden 2. kierros sekä lapsiratsastajien 1. kierros. Lapsiratsastajien joukkueessa ovat mukana Aida Hämäläinen ja Calico Z, Hugo Kogelnig ja Vermont 2, Veera Salminen ja Pure Joy 3, Katariina Riikonen ja Finette van de Rietvenne sekä Neela Uotila ja Elvera VS Romano. Lapsiratsastajien ensimmäinen kierros alkaa keskiviikkoaamuna Suomen aikaa klo 9.30, ja junioreiden 2. kierros starttaa klo 14.30.  

 

Team Finland tytöt. Katariina Riikonen (vas), Aida Hämäläinen, Anni Hjerpe, Veera Salminen ja Neela Uotila. Kuva Sanna Illi 

 

Kilpailuita voi seurata livenä ClipMyHorse.TV-palvelun kautta LINKKI 

Kilpailujärjestäjän sivut LINKKI  

Kilpailuaikataulu  
Muutokset mahdollisia, kellonajat Suomen aikaa  

Tiistai 12.7.   
klo 9.30 Junioreiden 1. kierros  

Keskiviikko 13.7.   
klo 9.30 Lapsiratsastajien 1. kierros  
klo 14.30 Junioreiden 2. kierros, joukkuekilpailu  

Torstai 14.7.   
klo 14.15 Junioreiden 3. kierros, joukkuefinaali  

Perjantai 15.7.  
klo 9.30 Lapsiratsastajien 2. kierros, joukkuekilpailu  

Lauantai 16.7.   
klo 9.00 Junioreiden jäähyväisluokka  
klo 11.45 Junioreiden henkilökohtainen finaali  
klo 14.45 Junioreiden henk.koht palkintojenjako  
klo 15.45 Lapsiratsastajien 3. kierros, joukkuefinaali  
klo 19.30 Lapsiratsastajien joukkue palkintojenjako   

Sunnuntai 17.7.   
klo 9.30 Lapsiratsastajien jäähyväisluokka   
klo 15.15 Lapsiratsastajien finaali  
klo 18.50 Lapsiratsastajien henk.koht palkintojenjako 

Kansainväliset esteratsastustulokset, EM Oliva Espanja 
Junioreiden 1. karsintakierros, lähti 99, sijoittui 25. 

1) Francis Derwin / AHG Whiterock Cruise Down, IRL 0/69.64 
2) Evelyne Putters / Nabeau van het Migroveld Z, BEL 0/71.31 
3) Niamh McEvoy / Templepatrick Welcome Limmeric, IRL 0/72.62 
… 16) Jone Illi / Eolita L, FIN 4/75.70 
….56) Anni Hjerpe / Callboy, FIN 8/84.21  

Tulokset: LINKKI