Esteratsastuksen hallisarjafinaalit ratkesivat Ypäjällä

3.4.2023

Viime viikonloppuna Ypäjän Hevosopistolla kilpailtu Hevosopisto Jumping Indoor April huipentui sunnuntaina hallisarjojen finaaleihin. Black Horse Indoor Cup finaalin voitti Jone Illi ratsunaan Eolita L, ja Back on Track Indoor Cup finaalin voittoon ratsasti Isabel Olsson hevosella Oxana Aeg. Sunnuntaina käytiin myös Bowa Legal hallisarjan kolmas osakilpailu 140 cm korkeudella, jonka voittivat Sanna Backlund ja Isabella HX.

Jone Illi ja Eolita L ovat Black Horse hallisarjan voittajat. Kuva Elli Heimonen

Tiedote Ypäjän Hevosopisto / Iida Hakanen

BOWA Legal hallisarjan kolmannen osakilpailun voitti Sanna Backlund ratsunaan Isabella HX. Backlund starttasi luokassa ensimmäisenä, ja sai säilytettyä johtoasemansa läpi kilpailun. Toiseksi sijoittui Anni Hjerpe hevosella Callboy, ja kolmanneksi Susanna Granroth hevosella KG Corazon. BOWA Legal hallisarjaan kuuluu kolme osakilpailua, ja sen finaali ratsastetaan Suomen Ratsastajainliiton estekomitean kanssa yhteistyössä järjestettävässä Hevosopiston Pääsiäiskilpailussa 9.-10.4. Koko sarjakilpailu hypätään 140 cm tasolla, ja sarjakilpailussa eniten pisteitä kerännyt ratsukko palkitaan 1000 euron rahapalkinnolla.

Jone Illi ja Eolita L ovat Black Horse Indoor Cupin voittajat jännittävän finaalin jälkeen, josta tuli Illin sisarusten välinen kamppailu. Sani Illi sijoittui finaalissa toiseksi hevosella Janka. Finaalin voittaja sai palkinnoksi Black Horse -rehulavan sekä loimen, ja kuusi parasta ratsukkoa palkittiin esinepalkinnoin ja pokaalein. Black Horse Indoor Cup -sarjakilpailuun kuuluu kolme osakilpailua sekä erillinen finaali. Sarja kilpailtiin 120 cm tasolla, ja finaalissa esteet nousivat 125 cm korkeuteen.

Back on Track Indoor Cupin voittivat Isabel Olsson ja Oxana Aeg. Toiseksi sijoittuivat Taru Vähämäki ja Cafe de Paris yhden pudotuksen seurauksena, jotka lähtivät finaaliin sarjakilpailupisteiden perusteella johtoasemasta voitettuaan kaksi osakilpailua. Back on Track Indoor Cupin voittaja sai loimen ja kuusi ensimmäistä palkittiin esinepalkinnoin. Back on Track Indoor Cup aloitettiin jo viime vuoden puolella, ja kilpailijat ovat keränneet pisteitä kolmesta osakilpailusta hallikauden aikana. Eniten sarjakilpailupisteitä keränneet ratsukot saivat oikeuden osallistua sarjan finaaliin, jonka voittaja on koko sarjakilpailun voittaja. Sarja kilpailtiin 110 cm tasolla, ja finaalissa esteet nousivat 115 cm korkeuteen.

Ypäjän Hevosopiston Jumping Indoor April kilpailut vietettiin aurinkoisessa kevätsäässä perjantaiaamusta aina sunnuntai-iltaan asti. Kaiken kaikkiaan kilpailuissa oli yhteensä 780 lähtöä. “Kilpailut sujuivat hienosti, ja kilpailijat, tukijoukot sekä yleisö olivat iloisella mielellä. Ammattitaitoiset toimihenkilöt ja reippaat opiskelijamme ovat tehneet hommia hyvällä sykkeellä pitkistä päivistä huolimatta.” iloitsee kilpailunjohtaja Perttu Pasuri.