Jone Illi ja Eolita L ykkösiä Pohjola Bronze Grand Prix´ssa

18.9.2021

Ensimmäiset finaaliluokat Pohjola Grand Prix - Road to Helsinki -sarjassa kilpailtiin Ypäjän Hevosopiston Juhlakentällä lauantaina. Pohjola Bronze Grand Prix´n finaalissa 125-tasolla käytiin tiukkaa taistelua voitosta ja 2.000 euron ykköspalkinnosta. Ennakkosuosikit Jone Illi ja Eolita L saivat kuitenkin kovan vastuksen uusinnassa erityisesti Christelle Littuselta ja La Charleylta.

Pohjola Bronze Grand Prix finaalin voittajat Jone Illi ja Eolita L. Kuvat Heidi Lammi.

 

Illi, 14, voitti kuin voittikin finaalin, mutta vain 0,3 sekunnin erolla Littuseen. Susanna Granroth oli kolmas Black Fridaylla. Uusinnan nopein oli Daniela Simola Catoki's Lüdillä, mutta ratsukko sai pudotuksen ja sijoittui kahdeksanneksi.

Viimeisenä uusintaan lähtenyt Illi tiesi tiukan tilanteen ennen omaa suoritustaan.

”Iskä sanoi minulle, että muut ovat menneet todella kovaa, ja ne olivatkin menneet kovaa, joten minä pistin ihan kaiken peliin. Tällä kertaa se onneksi riitti”, Illi hymyili.

 

Christelle Littunen ja La Charley.

 

”Minä olin ihan sillä asenteella radalle lähtiessäni, että menemme niin kovaa kuin uskallamme, mutta emme kuitenkaan ihan hulluttele. Vaikka ehkä se siltä näytti. Kyllä se aika vauhdilla meni”, toiseksi sijoittunut vantaalainen Christelle Littunen, 28 puolestaan naureskeli.

Illi kertoo salaisuudekseen kovan harjoittelun määrän. Nuori mies Myrkystä on voittanut tähän mennessä Ypäjällä kaikki osallistumansa luokat, viisi yhteensä.

”Saa nähdä, mihin rahat menevät”, Illi mietti palkintorahojensa kohtaloa. ”En oikein tiedä saanko pitää niitä, voi olla, että äiti pöllii ne, mutta minä yritän ainakin pitää ne itselläni.”

Perheen vanhemmilla Sanna ja Jukka Illillä on Myrkyssä oma ratsastuskoulu, Suupohjan Ratsutalli. Myös Jonen pikkusisko Sani, 11, kilpailee jo.

 

Palkintoja jakamassa Ratsastajainliiton Jukka Koivisto (vas.) ja Marjukka Manninen, Hevosopiston Pirkko Herd ja Pohjola Vakuutuksen urheilupäällikkö Teemu Hintsanen.

 

Littusen La Charley on 7-vuotias FWB-tamma, josta ratsastajalla on paljon odotuksia. Ratsukko ei ole vielä päässyt kilpailemaan kovin paljon yhdessä sillä aiemmat kisakaudet ovat olleet hieman ”risaisia”.

”Odotukset ovat suuret, mutta vielä on paljon tekemistä”, Littunen kertoo.

 

Pohjola Bronze Grand Prix finaali on avoin 30 eniten ko. sarjakilpailupisteitä keränneelle urheilijalle. Pohjola Bronze Grand Prix -kilpailusarjan voittaja on finaalin voittaja. Pohjola Bronze Grand Prix -finaaliluokka 125 cm Arv. AM5. tempo 375 m/min. Finaalin sijoittuneet ratsukot saavat palkintorahaa seuraavasti: 2.000 €, 1.500 €, 1.000 €, 700 €, 400 €, 300 €…

Ypäjän Hevosopiston ja Ratsastajainliiton järjestämä finaali alkoi perjantaina 17.9. Lauantaina hypättiin Pohjola Small Grand Prix ja Pohjola Bronze Grand Prix. Sunnuntaina ovat vuorossa klo 11.50 alkaen Pohjola Finnhorse Grand Prix, 100 cm, klo 13.15 Pohjola Grand Prix ja klo 15.30 Pohjola Silver Grand Prix. Ratamestarina Ypäjällä toimii Johanna Mikkola.
 

Ypäjän Hevosopisto
Kansalliset esteratsastustulokset 18.9.
Pohjola Bronze Grand Prix 2021, 125 cm, perusrata ja uusinta. 30 lähtijää ja 8 sijoittuu
1) Jone Illi – Eolita L, Myrkyn Yksityisratsastajat 0-0/41.28, 2) Christelle Littunen – La Charley, Riding Club Solbacka 0-0/41.58, 3) Susanna Granroth – Black Friday, Hattel Riders 0-0/42.36, 4) Janna Jensen – Jamaica, Jcc Riders 0-0/42.80, 5) Nelli Pajuharju – Casino Commercial, Kyrkslätt Idrottsförening 0-0/45.80, 6) Pinja Varsanpää – Hazel, Hankoniemen Ratsastajat 0-0/46.07, 7) Elena Merivirta – Gon Charles, Salo Riding Club 0-0/46.90, 8) Daniela Simola – Catoki's Lüd, Rusko Riding Team 0-4/40.94,…

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/615586

 

Susanna Granroth ja Black Friday.

 

Sarjakilpailupisteet kolmen osakilpailun jälkeen
Pohjola Bronze Grand Prix 2021

1) Illi Jone                                  MyRat              60
2) Pajuharju Nelli                      KylF                   45
3) Pukkila Veera                       SRC                   45
4) Merivirta Elena                    SRC                   40
5) Kvarnström Janina              SUR                   38

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy, mutta mahdollisten tartunnanjäljitysten vuoksi yleisöä pyydetään lunastamaan ilmainen pääsylippu. Ilmoittaudu täällä: https://events.liveto.io/events/pohjola-gp-finaali-2021 Kilpailupaikan osoite on Kartanonkyläntie 6, 32100 Ypäjä.

Kilpailua voi myös seurata suorana ilmaiselta Haven Live -kanavalta: https://www.haven.fi/live/

Lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/43554

 

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix -sarjassa kausi alkoi kouluratsastuksen kanssa samana viikonloppuna Ypäjän Hevosopistolla 11.-13. kesäkuuta. Seuraavaksi kilpailtiin Ratsastuskeskus Ainossa, Järvenpäässä 16.-18. heinäkuuta ja Power Park Horse Show´ssa Härmässä 25.-29. elokuuta. Ensi vuonna 2022 finaalin parhaat saavat paikan Helsinki International Horse Show´hun. Tänä vuonna Helsinki Horse Show´ta ei koronarajoitusten vuoksi järjestetä.