Jone Illi kolmas Aachenin nuorten ratsastajien finaalissa

2.7.2023

Jone Illi ja Celtas Quillian hyppäsivät Aachenin yli jalkapallokentän kokoisella nurmiareenalla tuplanollan 140 cm nuorten finaalissa. Uusinnassa aika riitti kolmanteen tilaan. Kaksi ensimmäistä sijaa meni Belgiaan jo viiden tähden tasolla kilpaileville Thibault Philippaertsille ja Thibeau Spitsille.

Jone Illi ja Celtas Quillan sekä stewardi Piude Myrskog. Kuva Sanna Illi.

 

”Noo olihan se vähän taistelua, mutta ihan tyytyväinen olen. Ihmettelin vähän uusinnan jälkeen, missä jäin ajassa niin paljon. Mutta kolmas sija on ihan ok, onhan se hieno”, kertoo Jone Illi.

Vasta 15-vuotias lahjakkuus mietti jo, miten voisi ensi kerralla olla vielä parempi. Celtas Quillian on 9-vuotias FWB-ruuna, joka on Anja Lönnholtzin kasvatti.

”Vika lähestyminen olisi voinut olla nopeampi, olisin voinut laukata enemmän. Juttelin kakkoseksi tulleen kanssa ja hän teki kahdessa välissä yhden laukka-askeleen vähemmän. Sen hevonen on todella isolaukkainen. Siinä taisin ajan menettää.”

Äitinsä Sannan kanssa Aachenissa kilpaileva Jone jää vielä katsomaan Aachenin viiden tähden pääluokan, 160 cm Rolex Grand Prix´n. Sen jälkeen he suuntaavat Hollantiin valmentajansa Ad van de Weteringin tallille, jossa junioreiden EM-kisojen ratsu Eolita L eli Elsa odottaa.

”Vaihdetaan uudet kamppeet autoon ja vaihdetaan hevoset. Lähdemme vasta perjantaina Italiaan, siihen asti ollaan Adilla.”

Myös pikkusisko Sani, joka kilpailee vielä tänään Drammenissa lapsiratsastajien Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudesta, lähtee myös EM-kisoihin omassa ikäryhmässään. Hänenkin EM-ratsunsa odottaa Hollannissa.

Katson Jonen ja Celtas Quillanin uusintarata Ratsastajainliiton Instagramista tai Facebookista! Kuvaaja Viivi Koskinen.

Kansainvälinen esteratsastus 2.7.
CSI1* Aachen, Saksa
Nuorten ratsastajien kilpailu

140 cm, yksi uusinta, 20 lähti, 12 sijoittui.
1) Thibault Philippaerts – Pompidou van het Kuilenhof, BEL 0-0/38,11
2) Thibeau Spits – Calvino II de Nyze Z, BEL 0-0/40,76
3) Jone Illi – Celtas Quillan, FIN 0-0/41,97

Täydet tulokset: LINKKI

CHIO Aachen: LINKKI

Katson Aachenin Rolex Grand Prix ClipMyHorse.TV:ltä.