Joukkuekultaa junioreille ja mitaleita pararatsastajille NBCH Flyingessä

28.6.2022

Nuoret esteratsastajat vastasivat jälleen parhaasta suomalaismenestyksestä Flyingen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuissa. MM-kilpailuihin valmistautuva pararatsastusjoukkue osoitti olevansa nousujohteisessa vireessä, ja ratsukot voittivat vapaaohjelmassa henkilökohtaisia mitaleita. Kouluratsastuksen 3* GP vapaaohjelmassa nähtiin uusia lupaavia suomalaisratsukoita, vaikka sijoituksia ei vielä tullut.

Estejuniorit korkeimmalla korokkeella. Kuva Mira Rantanen.

 

Tänään oli estejunioreiden vuoro voittaa joukkuekultaa, selvällä erolla Norjaan, Ruotsiin ja Tanskaan. Kultaratsukot olivat Jone Illi ja Eolita L, Nella Mäyrä ja Janina van het Goteringenveld, Mila Saukko ja Consilium, Daniela Simola ja Vodka Star, Anni Hjerpe ja Callboy. Ja maajoukkuevalmentaja Sanna Backlund ja joukkueenjohtaja Markus Backlund.

”Aivan mahtavaa, että se työ, mitä on tehty, ja ennen kaikkea, mitä jokainen on tehnyt kotonaan ja uskonut itseensä ja systeemiin, kantaa tulosta”, maajoukkuevalmentaja Sanna Backlund toteaa.

”Kaikille neljällä tiimillä ja Puhilla [Petra Heikkinen] on hyvä yhteishenki. Porukka on aika lailla yhteen hitsautunut. Tosi kiva jeesata heitä ja päästä paistattelemaan vähän heidän menestyksessään”, joukkueenjohtaja Markus Backlund kiittelee.

Joukkuekilpailussakin virheettömästi molemmat 135 cm kierrokset hypännyt Jone Illi jatkaa henkilökohtaisen kilpailun kärjessä nollalla virhepisteellä. Henkilökohtainen finaali hypätään torstaina.

Nuorten ratsastajien joukkue jäi neljän maan joukkuekilpailussa viimeiseksi. Antonia Virtanen ja Cavalino jatkavat viidentenä henkilökohtaiseen finaaliin.

 

Pararatsastajille kolme NBCH-mitalia

Suomalaiset pararatsastajat olivat parhaimmillaan viimeisenä kilpailupäivänä Flyingessä esittäessään vapaaohjelmansa musiikilla. Jaetussa ryhmien I-III henkilökohtaisessa kilpailussa Katja Karjalainen ja uusi Fabriano Sil jatkoivat päälle 69 prosentin suoritustasoaan ja ottivat hopeaa. Ruotsalainen Sandra Karlsson ja Don Danimo ryhmästä II kiilasivat kiinni kultaan tuloksella 70.200 prosenttia.

”Fabriano oli pirteä, mihin varmaan vaikutti lämpötilan laskukin. ”Rasse” suoritti taas radan kuuliaisesti ja yritti tehdä pyyntöni mukaisesti. Musiikin teossa jouduimme tekemään kompromisseja, joten viimeinen versio valmistui niin lähellä matkaa. En ollut sitä koskaan aidoissa ehtinyt ratsastamaan. Nyt ratsastamisesta meni liikaa "musiikin kuunteluun", ja tämä näkyi. Sinällään kuviot ja musiikki menivät ihan oikein. Ensimmäinen fiilis radan jälkeen oli pettymys, olenhan kürin ratsastaja, mutta tulos 69.260% riitti hopeaan”, Katja Karjalainen kuvaili ensimmäistä vapaaohjelmaansa aiemmin vikellyshevosena toimineella Fabriano Silillä.

”Hevoselle täydet pisteet kaikista näistä suorituksista. Hienosti se selvisi minun kanssani yksin hallissa. Tiimini Minna Reino, Sara Maattola-Lindholm, Coco Roine ja Anna Laitinen, auttoivat mahtavasti  omissa rooleissaan. Iso kiitos heille, ja Rasselle 10 pistettä!”

Sanna Koskiluhta ja Liptona. Kuva Lotta Kalamo.

Sanna Koskiluhta ja Liptona, ryhmä III, osoittivat olevansa MM-kunnossa tekemällä 69.240 prosentin tuloksen. Tulos jäi vain 0,02 prosenttiyksikköä Karjalaisen tuloksesta, ja Koskiluhdan oli tyydyttävä pronssiin.

”Vapaaohjelma meni ihan hyvin. Ravilisäyksen lopussa tuli harmittava rikko, mutta pystyin korjaamaan sen lopuksi keskihalkaisijalla, jolloin sain sivutuomareilta paremmat pisteet siihen. Joitakin pieniä parannettavia juttuja, mutta ei mitään suurempaa, mikä olisi jäänyt harmittamaan”, Sanna Koskiluhta miettii.

”Taas olen yhtä kisakokemusta rikkaampana ja viisaampana menossa kohti seuraavia koitoksia.”

 

Jessica Kerttunen ja Westside paransivat joka päivä suoritustaan, ja nousivat vapaaohjelmassa hienosti henkilökohtaiselle pronssille omassa IV-ryhmässään.

”Olin todella tyytyväinen rataani ja hevoseeni. Se teki tänään ehdottomasti parhaimman suorituksensa näissä kisoissa. Voin vain kiittää Jannea [Bergh] ja Villeä [Vaurio], jotka ovat jaksaneet valaa uskoa vaikeina hetkinä. Täällä kisoissa meillä on ollut aivan loistojoukkue, joka on jaksanut tsempata kovasta helteestä huolimatta”, Jessica Kerttunen kiittää.

Myös Taija Härkönen ja Radzi (ryhmä V) tekivät vapaaohjelmassa viikon parhaan suorituksensa, 67.375 prosenttia. Tulos riitti kuudenteen sijaan.

”Tämänpäiväinen rata oli yksi parhaimmista radoista, jonka olen ratsastanut. Yhteistyö hevosen kanssa kehittyi päivä päivältä, ja rohkaistuin ratsastamaan rata radalta enemmän. Hevonen on käytössäni nyt toista kautta, joten jokainen reissu ja ratsastettu rata kartuttavat oppia ja kokemusta meille ratsukkona”, Taija Härkönen sanoo tyytyväisenä.

 

 

Kouluponijoukkueelle pronssia

 

Kouluponijoukkue. Kuva Anu Korppoo.

 

Kouluponijoukkue Roosa Salo ja Sir Maximus Welshwarrior, Inka Autio ja Pin Rock’s Twister Sister, Mila Pietarila ja Avalon ja Sara Kivinen ja Pin Rock’s Cardamine voittivat joukkuepronssia. Joukkueen maajoukkuevalmentajana on Kikko Kalliokoski ja joukkueenjohtajana Anu Korppoo.

3* Grand Prix vapaaohjelmassa suomalaiset jäivät ilman sijoituksia. Parhaat tulokset tekivät Anna Tallberg ja Grevens Zorro, 72.130 prosenttia, ja Stella Hagelstam ja Mount St. John Kom Fairy Tale, 71.760 prosenttia. Maria Pyykönen ja Furst Wild S sai ja Yvonne Österholm ja Ironman H 68.835 prosenttia.

 

NORDIC BALTIC CHAMPIONSHIPS 2022 Flyinge, Ruotsi
Tulokset 28.6.

Pararatsastus
Ryhmät I-III,
4 lähtijää ja 3 sijoittuu
1) Sandra Karlsson – Don Danimo, Ruotsi 70.200%
2) Katja Karjalainen – Fabriano Sil, Suomi 69.260
3) Sanna Koskiluhta – Liptona, Suomi 69.240
Tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/49022

Ryhmä IV, vapaaohjelma, 7 lähtijää ja 5 sijoittuu
1) Louise Etzner Jakobsson – Goldstrike B.J., Ruotsi 74.630%
2) Pia Wulff Jelstrup – Zafia, Tanska 70.325%
3) Jessica Kerttunen – Westside, Suomi 69.100%,…
Tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/707830

Ryhmä V, vapaaohjelma, 6 lähtijää ja 5 sijoittuu
1) Bianca Andersen – Runehoejs Skyline, Tanska 74.945%
2) Line Thorning Jørgensen – Hoejgaardens Zackzimo Dwb, Tanska 73.625%
3) Lena Malmström, SWE – Fabulous Fidelie 72.935%
…6) Taija Härkönen – Radzi, Suomi 67.375%
Tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/707831


Esteratsastus
Juniorit NBCH joukkuekilpailu, 135 cm, kolme kierrosta
1) Suomi 14,9 vp
Joukkueessa Jone Illi – Eolita L 0-0-0, Nella Mäyrä – Janina van het Goteringenveld 2.77-0-4, 10 Mila Saukko – Consilium 4.31-0-8, Daniela Simola – Vodka Star 8.85-8-0, Anni Hjerpe – Callboy 4.13-16-0,2) Tanska
2) Norja 20,1
3) Ruotsi 24,5
4) Tanska 30,2
Tulokset: LINKKI 

Kouluratsastus
Ponit NBCH joukkuekilpailu

1) Tanska 426.047%
2) Ruotsi 415.771
3) Suomi 407.027
Joukkueessa Roosa Salo / Sir Maximus Welshwarrior, Inka Autio / Pin Rock’s Twister Sister, Mila Pietarila / Avalon ja Sara Kivinen / Pin Rock’s Cardamine
4) Norja 392.501
Tulokset: LINKKI

 

Anna Tallberg ja Grevens Zorro. Kuva Peter Nixon.


Aikataulu 26.-30.6. NBCH Flyinge, Ruotsi

Sunnuntai 26.6.
Joukkuemitalit kouluratsastuksessa - U25
Pararatsastus – joukkueohjelma, kaikki ryhmät

Maanantai 27.6.
Joukkuemitalit esteratsastuksessa - ponit ja lapsiratsastajat
Joukkuemitalit kouluratsastuksessa Grand Prix (seniorit), ponit ja lapsiratsastajat
Henkilökohtaiset finaalit kouluratsastuksessa - U25 (15 parasta) ja lapsiratsastajat
Pararatsastus – henkilökohtainen ohjelma, kaikki ryhmät

Tiistai 28.6.
Joukkuemitalit esteratsastuksessa - nuoret ratsastajat, juniorit, pikkuponit ja seniorit & U25 (ei joukkuetta)
Henkilökohtaiset finaalit kouluratsastuksessa – seniorit (15 parasta)
Pararatsastus – vapaaohjelma Kür (vähintään kahdeksan parasta per ryhmä)

Keskiviikko 29.6.
Henkilökohtaiset finaalit esteratsastuksessa - ponit, lapsiratsastajat ja pikkuponit (kansallinen)
Joukkuemitalit kouluratsastuksessa - nuoret ratsastajat, juniorit, pikkuponit
Henkilökohtaiset finaalit kouluratsastuksessa – ponit (Kür)

Torstai 30.6.
Henkilökohtaiset finaalit esteratsastuksessa - seniorit & U25, nuoret ratsastajat ja juniorit
Henkilökohtaiset finaalit kouluratsastuksessa (kür) - nuoret ratsastajat, juniorit ja pikkuponit

Lisätietoa:
Seuraa livenä nettistriimistä: https://www.equisport.tv/
Aikataulu: LINKKI 
Lähtölistat ja tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/49022
Suomen joukkueet Flyingessä: LINKKI