Juniorien EM-joukkuekilpailu alkoi Unkarissa

10.8.2020

Kouluratsastuksen nuorten ikäluokkien EM-kilpailuissa aloitettiin maanantaina juniorien joukkuekilpailu.

Tuisku Lamberg ja Netstutteriet Bachio sunnuntain hevostarkastuksessa. Kuva: Marko Björs.

Juniorien joukkuekilpailu alkoi Unkarissa

Juniorikouluratsastajien EM-joukkuekisa alkoi maanantaina Unkarin Budapestissa. Suomen joukkueen kaksi ensimmäistä ratsukkoa kävivät tiistai-iltapäivän ja illan aikana suorittamassa osuutensa.

Tuisku Lamberg ja Netstutteriets Bachio olivat tulessa ensimmäisinä, mutta rata ei valitettavasti sujunut ihan odotusten mukaan. Raviohjelmassa oli turhan paljon jännitystä. Laukkaohjelmassa vaihdot onnistuivat hyvin ja Tuisku sai vähän parannettua asemiaan. Lopputulos oli 63,788 prosenttia.

Hollannissa valmentautuva Sofie Söderbäck ja High Bid V.D.T. olivat radalla illan viimeisenä ratsukkona. Sitä ennen kisa oli jo keskeytetty kertaalleen yli tunniksi ukkoskuuron takia. Ravi- ja käyntiohjelmat sujuivat tyylikkäästi, mutta laukkaohjelmassa hevonen jännittyi ja laukanvaihtovirheet tulivat tällä kertaa turhan kalliiksi. Lopputulos oli 61,243 prosenttia.

Joukkueiden kaksi jälkimmäistä ratsukkoa ovat radalla tiistaina. Suomen juokkueesta vuorossa ovat Veera Paloheimo – Wolle Wolkenstein ja Johanna Similä – Mein Freund.
 

Juniorien joukkuekilpailun tulospalvelu ja lähtöaikataulut: https://www.horse-events.at/horse-events/?tnr=20IEU1&bnr=1&abt=0&__CWXFWK_smart=ZGV0YWlscyRzZXRCZXdlcmI=

Livelähetys kilpailusta: https://www.sportprohorses.com/