Juulia Jyläs aloitti sujuvasti

19.9.2018

Juulia Jyläs ja Finishing Touch Wareslage selvisivät MM-kilpailun ensimmäisestä radasta yhdellä pudotuksella. Ratsukko oli sijalla 75. Luokan voitti Sveitsin Steve Guerdat - Bianca.Juulia Jyläs ja Finishing Touch Wareslage. Kuva: SRL / Peter Nixon.

Juulia Jyläs aloitti sujuvasti

Juulia jyläs ja ori Finishing Touch Wareslage aloittivat esteratsastuksen MM-kisaurakkansa keskiviikkona. Kyseessä oli aikaratsastus, jossa oli 14 estettä ja 16 hyppyä, sillä radalla oli peräti kolme kaksoissarjaa.

Juulia ja ”Fini” tekivät hyvää työtä, vain esteen 11 a-osalla tuli yksi pudotus. Jyläs on nyt luokan puolivälissä sijalla 38 henkilökohtaisessa kilpailussa. Jyläs on nyt sijalla 75 henkilökohtaisessa kilpailussa. Kilpailun voitti toiseksi viimeisenä lähtenyt Sveitsin Steve Guerdat – Bianca, mutta erot ratsukoiden välillä ovat vielä todella pieniä.

- Fini oli todella menossa tänään. Muuten kaikki meni täsmälleen suunnitelman mukaan, mutta vesiesteen jälkeen se tuli aika vahvaksi kohti seuraavaa estettä. Kun käänsin kaarteen muurille, jouduin ottamaan vähän takaisin ja ratsastamaan seuraavassa välissä hiukan enemmän eteen kuin olin ajatellut. Siitä se pudotus esteellä 11 tuli.

- Rata oli tosi haastava, monessa paikassa joutui miettimään kahden eri askelmäärän välillä. Onneksi lähdin vasta numerolla 52, ja ehdin nähdä useita ratsukoita radalla ennen kuin lähdin verryttelemään.

- Ensimmäinen päivä on haastava tämän hevosen kanssa, kun se haluaa mennä niin hurjasti. Kun se on siinä mielentilassa, se leikittelee tehtävät eikä oikein keskity kunnolla. Silloin on aika vaikea ratsastaa tehokkaasti aikaa.

- Tässä on vielä päiviä jäljellä ja nytkin lämpötila on noin 30 astetta, joten ehkä Fini rauhoittuu.

Esteratsastus, ensimmäinen kierros, 124 lähtöä: 1) Steve Guerdat – Bianca SUI 76,33, 2) Pedro Veniss – Quabri de l’Isle BRA 76,68, 3) Rowan Willis – Blue Movie AUS 76,95, 4) Marcus Ehning – Pret A Tout GER 77,08, 5) Martin Fuchs – Clooney SUI 77,69, … 75) Juulia Jyläs – Finishing Touch Wareslage FIN 88,89.

Täydelliset tulokset: http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2018/1587/html/en/longinestiming/resultlist_J1.html