Kaija Borupille Taustavoima-palkinto Urheilugaalassa

11.1.2023

Kaija Borupille myönnettiin ratsastuksen Taustavoima-palkinto vuoden 2023 Urheilugaalassa Helsingin Jäähallissa. Taustavoima on lajin pitkäkestoinen toimija, jonka panos on ollut poikkeuksellisen merkittävä lajissaan ja on suurella sydämellä ollut mukana lajin pitkäaikaisessa kehittämisessä. Borup on tehnyt merkittävän, vuosikymmenten pituisen elämäntyön ratsastuksen hyväksi lukuisissa rooleissa.

Kaija Borup. Kuva Sonja Holma.

 

Kaija Borupin, 79, käden jälki näkyy sekä ratsastusurheilun, Suomen Ratsastajainliiton toiminnan että eri lajien kehittämisessä. Borup nousi ensimmäisenä naisena Suomen Ratsastajainliiton hallitukseen vuonna 1970. Hän työskenteli liiton pitkäaikaisena toiminnanjohtajana vuosina 1982–96. Hänellä oli tärkeä rooli ratsastuksen kansallisen koulutus- ja valmennuskeskuksen, Ypäjän Hevosopiston, perustamisessa.

Lahdessa asuva Borup on toiminut tuomarina tai muuna toimihenkilönä useissa ratsastuksen lajeissa kansallisella ja kansainväliselle tasolla. Hän on ollut FEI:n päästeward vuosina 2002-2021. FEI:n estetuomarina hän toimi 2008-2013. Vuosina 2011-2015 Borup oli FEI:n matkaratsastuksen tekninen asiantuntija. Tällä hetkellä on este-, koulu-, lännenratsastus- ja valjakkostewardi.

Borup on antanut merkittävän panoksen ratsastukselle myös sääntöasiantuntijana, valmentajana, komitean jäsenenä ja ammatillisen koulutuksen arvioijana. Borup on toiminut Hollolan Ratsastajien puheenjohtajana ja kilpailujen järjestäjänä yli 30 vuotta.

Hän on menestynyt itse kilpaurheilijana saavuttaen mm. SM-hopeaa esteratsastuksessa 1979. Borup on Suomen Ratsastajainliiton kunniajäsen. Hänet palkittiin kultaisella kannuksella vuonna 2010.

Lämmin onnittelu ja kiitos merkittävästä työstä ratsastuksen eteen!