Kaikki valmista Bastionissa

1.6.2010

Kansainvälisen Hamina Bastioni Horse Festivalin järjestelyt ovat kilpailujen aattona sujuneet suunnitelmien mukaan. Viiden maan edustajat ovat saapuneet hevosineen Haminaan, ja kisa-areena ympäröivine ravintoloineen ja expo-alueineen on valmis ottamaan ratsukot ja yleisön vastaan.

Este- ja kouluratsastuksessa kilpailee lähes 70 ratsastajaa ja lähes 90 hevosta. Esteratsastuksen FEI Nations Cup -joukkuekilpailussa sunnuntaina on mukana viisi joukkuetta; Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja kaksi joukkuetta Suomesta. Lauantaina samat ratsastajat kilpailevat voitosta Hamina Grand Prix´ssä. Kansainvälisiin luokkiin osallistuu myös liuta Suomen kärkiratsukoita sekä nuorten parhaimmistoa. Myös suomenhevosten parhaimmisto pääsee perjantaina areenalle omassa Grand Prix-luokassaan.

Kouluratsastuksen PM-mitalit jaetaan neljän joukkueen kesken; Tanskan, Norjan, Ruotsin ja Suomen. Launtaina kilpaillaan joukkuemitaleista Grand Prix-tasolla. Kymmenen parasta ratsukkoa jatkaa sunnuntain henkilökohtaiseen kilpailuun, joka on Grand Prix Kür eli vapaaohjelma musiikilla.

Kiihkeän kilpailemisen välissä Festival Entertainment tarjoaa viihdettä ja elämyksiä. Kisojen maskotti, Vuoden hevoseksi valittu hurmaava haminalainen eestinponi Luxus, on päivittäin yleisön ihailtavana. Kilpailujen ajaksi on luvattu aurinkoista ja helteistä säätä, johon linnoitusmuurit ja katettu katsomo tarjoavat vilvoitusta.

FEI Nations Cup
Kansainvälisen ratsastajainliiton, FEI:n Nations Cup on esteratsastuksen kesäkauteen sijoittuva kansainvälinen kilpasarja, jossa maiden joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan Grand Prix-tasolla. Sarja päättyy syksyisin Barcelonassa järjestettävään loppukilpailuun, johon pääsee mukaan kuusi parasta joukkuetta Euroopasta sekä muutamia muiden liigojen parhaita. Finaalin kaksi parasta nousevat maailman kymmenen parhaan maan Meydan FEI Nations Cup™ -superliigaan. Suomen Ratsastajainliiton tavoitteena on saada joukkueemme mukaan Barcelonan finaaliin vuoteen 2010 mennessä.

Hamina Bastioni Horse Festival:
www.helsinkihorseshow.fi/bastioni/
Lähtölistat ja tulokset reaaliajassa:
http://www.equipe.nu/sv-SE/pages/competitions/373
Tietoa kansainvälisistä ratsastajista: http://www.fei.org/Media/FEI_Biographies/Pages/Consult.aspx
Tietoa suomalaisista ratsastajista:
[SISÄINEN LINKKI: Urheilijoiden esittelyjä -> http://www.ratsastus.fi/asp/system/empty.asp?P=1260&VID=default&SID=697303068133929&S=0&C=27481]

Teksti: Kati Hurme-Leikkonen