Kansainvälisiä kilpailutuloksia kenttäratsastuksesta ja valjakkoajosta

16.7.2022

Veera Manninen ja Sir Greg sijoittuivat kovatasoisessa lähes 60 ratsukon 4* kenttäkilpailussa sijalle 13. Valjakkoajossa puolestaan kilpaillaan 3* Oirschotissa ponivaljakoiden voimin. Mukana kilpailussa ovat Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro sekä Mia Ventoniemi poneilla Lizalie Miris ja HS Luzille Miris.

Veera Manninen ja Sir Greg Jardyn rataesteillä. Kuva Päivi Manninen

 

Ranskan Jardyssä 4* tasolla hyvällä menestyksellä kikpailussa aloittanut Veera Manninen ja Sir Greg sijoittuivat kokonaiskilpailussa sijalle 13. Manninen ja Sir Greg nousivat rataestekokeen jälkeen jo sijalle 5, mutta aikavirhepisteet maastossa pudottivat ratsukon sijoitusta. Koulukokeessa Manninen ja Sir Greg tekivät oman ennätyksensä neljän tähden tasolla, 68,75%.  4* kenttäkilpailussa suomalaisista oli mukana myös Sanna Siltakorpi hevosella Bofey Click. Ranskalaiset ottivat Karim Laghouagin ja Triton Fontainen johdolla kilpailusta kolmoisvoiton.  

“Hienosti meni tänäänkin. Estevirheetön maasto, mutta aikavirheitä sen verran, että lopullinen sijoitus oli 13. Kuitenkin Veeralle jälleen 4* sijoitus, joka on harvinaista herkkua suomalaisessa kenttäratsastuksessa. Maastorata oli selvästi vaikein ja teknisin, mitä tähän asti ollaan kilpailtu. Mukana kisassa oli paljon olympia- ja MM-tason ratsukoita valmistautumassa syksyn MM-kisoihin.” Veera Mannisen valmentaja Petri Tolmunen kertoo.  

“Veera ratsasti hallitusti ilman riskejä ja Sir Greg oli mahtavassa vedossa auttaen Veeraa parissa tiukassa paikassa. Huikean hieno oppimiskokemus molemmille matkalla kohti entistä suurempia haasteita. Juuri tällaisia haastavia ratoja tulimme tänne Ranskaan hakemaan. Olen todella ylpeä ratsukon yhteistyöstä ja tekemisen tasosta. Kohti Pariisia edetään suunnitelman mukaan”, Tolmunen tunnelmoi.  

 

Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro. Kuva SRL Tuuli Männistö

 

Valjakkoajossa poniajajat Raisa Takkinen ja Mia Ventoniemi kilpailevat parhaillaan 3* kilpailussa Oirschotissa, Alankomaissa. Koulukokeen ja maratonin jälkeen poniyksiköissä kilpaileva Takkinen ja Kooihuster Harro ovat sijalla 15, ja ponipareissa kilpaileva Mia Ventoniemi sekä HS Luzille Miris ja Lizalie Miris ovat sijalla 29. Valjakkokilpailun tarkkuuskoe ajetaan sunnuntaina.  

16.7. Kansainvälisiä kenttäratsastustuloksia CCI4* Jardy, Ranska  

1) Karim Laghouag / Triton Fontaine, FRA, 30,8 
2) Romain Sans / Unetoile, FRA,  
3) Luc Chateau / Bastia De L’ebat, FRA, 
...13) Veera Manninen / Sir Greg, FIN, 48,6 
...51) Sanna Siltakorpi / Bofey Click, FIN, vetäytyi kisasta ennen maastoa. 

Täydet tulokset LINKKI  

16.7. Kansainvälisiä valjakkoajotuloksia CAI3* Oirschot, Alankomaat 
Tilanne koulukokeen ja maratonin jälkeen 

CAI3* Poniyksiköt 
1) Cédric Scherrer, SUI, 133,02 
2) Marije Willemsen, NED, 136,45 
3) Karina Blaabjerk, DEN, 136,61 
...15) Raisa Takkinen / Kooihuster Harro, FIN 147,52 

CAI3* Poniparit 
1) Melanie van de Bunt, NED, 139,72 
2) Sietske Flobbe, NED, 140,93 
3) Cas Hendriks, NED, 141,56 
29) Mia Ventoniemi / Lizalie Miris ja HS Luzille Miris, FIN, 174,13 

Tulokset LINKKI