Katja Karjalainen ennätysluvuin vapaaohjelman toinen Genemuidenissa

1.2.2020

Pararatsastaja Katja Karjalainen teki Dr Doolittlen kanssa hienon vapaaohjelman Genemuidenin kansainvälisissä kilpailuissa Alankomaissa lauantaina. Ratsukko sijoittui toiseksi erittäin kovassa seurassa. Tulos 76,45 prosenttia oli sekä ratsukon että Karjalaisen oma ennätys vapaaohjelmassa.

Ennätystulos tulostaululla, kuva Janne Bergh

-  Aivan uskomatonta, millaisia pisteitä saimme, taiteellinen ja tekninen osuus molemmat yli 76 prosenttia. Tuomarit olivat kaikki samalla linjalla, mistä tietää, että suoritus oli oikeasti tasaisen hyvä. Olen erittäin tyytyväinen. Jäimme voitosta vain niukasti, mutta se ei harmita, olen niin onnellinen tuloksestamme ja siitä, että pystymme parantamaan koko ajan tasoamme.

Hallitsevat Euroopan mestarit, Norjan Jens Lasse Dokkan ja Aladdin, ottivat luokassa voiton tuloksella 76,72 % eli vain 0,22 prosenttiyksikön erolla Karjalaiseen. Kolmanneksi sijoittuivat Singaporen Laurentia Tan ­ja SGP Fuerst Sherlock (71,8). Tasaväkisessä kilpailussa Karjalainen vei voiton perjantain henkilökohtaisessa ohjelmassa, ja torstain joukkueohjelman ratsasti nimiinsä Dokkan.

Tokion paralympialaisten ranking umpeutui eilen, ja Suomelle on varmistumassa ainakin yksi henkilökohtainen maapaikka. Karjalainen on paikan saavuttajana vahvin kandidaatti Tokioon. Näillä näkymin Karjalainen kilpailee seuraavaksi maaliskuussa Ypäjän kansainväliset kilpailut ja ratsukko nähdään myös kesän PM- ja SM-radoilla. Kansainvälinen kisakalenteri Suomen ulkopuolella on vielä auki.

- Toivoisin, että hevosen ei tarvitsisi matkustaa yhtä paljon ulkomaille kuin viime vuonna, vaan voisimme keskittyä valmistautumiseen. Nyt tiedän, mitä pitää korjata ja hioa. Minun ei tarvitse tehdä enää rankingtuloksia tai rakentaa kansainvälisesti nimeä, Karjalainen pohtii.

Katja Karjalainen ja Dr Doolittle EM.-radalla, kuva Peter Nixon.
 

1.2.2020 Pararatsastusta CPEDI3* Genemuiden, Alankomaat / www.zwartewaterruiters.nl

Ryhmä I, vapaaohjelma
1) Jens Lasse Dokkan – Aladdin, NOR 76,722 %
2) Katja Karjalainen – Dr Doolittle, FIN 76,449 %
3) Laurentia Tan ­- SGP Fuerst Sherlock  SGP 71,800 %

Tarkemmat tulokset kaikista luokista kilpailun Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/cpedi3genemuiden/