Katja Karjalainen ja Dr. Doolittle kuudenneksi henkilökohtaisessa ohjelmassa

19.9.2018

Katja Karjalainen lähti henkilökohtaisessa MM-ohjelmassa radalle luokan ensimmäisenä ja sai tuloksen 72,000 prosenttia. Se riitti kuudenteen tilaan ja toi paikan vapaaohjelmassa.

Katja Karjalainen ja Dr. Doolittle. Kuva: SRL / Peter Nixon.

Katjalle ja Toopelle 72 prosenttia ja kuudes tila

Katja Karjalainen lähti radalle luokkansa ensimmäisenä ratsastajana Dr. Doolittlen eli Toopen kanssa. Hän teki ehjän ohjelman, josta tuli 72,000 prosentin tulos. Lähtöpaikasta oli varmasti haittaa, sillä tuomarit olivat hyvin erimielisiä Katjan ratsastuksesta. Alin tulos oli 69,107 ja ylin 75,000 prosenttia.

- Olen tyytyväinen hevoseeni ja suoritukseen, Katja kertoi radan jälkeen.

- Ratsastus tuntui hyvältä. Vapaan käynnin jälkeen meillä oli pienoinen tahtirikko, taisin puristaa hevosta hieman liikaa ja se on hyvin herkkä.

- Yhteistyömme sujui hyvin. Ensimmäisenä lähteminen on tullut minulle hyvin tutuksi ja siitä ei ainakaan ole hyötyä tuloksen suhteen.

Katja kertoo, että Toope oli innoissaan päästessään vihdoin radalle.

- Tallissa sillä oli heti pilkettä silmäkulmassa kun sitä alettiin laittaa valmiiksi kisaa varten. Se suorastaan syöksyi kuolaimiin ja oli heti lähdössä töihin.

- Toivottavasti pääsen tässä luokassa 8 parhaan joukkoon ja vapaaohjelmaan, Katja kertoi.

Vapaaohjelmapaikka irtosi, sillä ratsukko oli lopulta kuudes tasaisessa ja jännittävässä kilpailussa.

 

Pararatsastajat, ryhmä I, henkilökohtainen kilpailu (17 lähtöä): 1) Sara Morganti – Royal Delight ITA 74,750 %, 2) Laurentia Yen-Yi Tan – Fürst Scherlock SGP 73,750 %, 3) Elke Philipp – Fürst Sinclair GER 73,143 %, … 6) Katja Karjalainen – Dr. Doolittle FIN 72,000 %.

Täydelliset tulokset: www.longinestiming.com/#!/equestrian/2018/1587/html/en/longinestiming/resultlist_PI-I.html

Katja Karjalainen ja Dr. Doolittle suorituksen jälkeen. Kuva: Tanja Takkula.