Katja Karjalainen ja Dr Doolittle voittoon Mannheimissa

8.5.2021

Tokion paralympialaisiin valmistautua ratsastaja Katja Karjalainen nousi voittoon Mannheimissa toisena kisapäivänä hevosellaan Dr Doolittle. Luokkavoitto henkilökohtaisessa kilpailussa tuli vahvalla 74.524 prosentin tuloksella. Eilinen luokkavoittaja Tina Jensen Ljumgstrøm Chabert jäi Skovens Rossellilla Karjalaisen taakse tuloksella 74.266 prosenttia. Karjalainen oli erittäin tyytyväinen tuomareilta saamiinsa pisteisiin.

Katja Karjalainen ja Dr Doolittle. Arkistokuva Hanna Heinonen.

”Meillä oli tänään selvä strategia. Eilen tuomarit kommentoivat, että hevonen liikkui välillä liian matalana ja pois kontaktista. Tänään otin lyhyemmät ohjat”, Karjalainen kertoo iloisena voiton avaimista.

Suoritus eteni erinomaisesti, vaikka Dr Doolittle katselikin hetken areenalle asteltua uutta kukkakoristetta. Huomenna edessä on uuden vapaaohjelman ensiesitys kansainvälisten tuomareiden edessä. Edellisen kerran ratsukko esitti sen vajaat vuosi sitten SM-kilpailuissa.  Karjalainen käyttää ohjelmassa Rondò Venezianon rockahtavaa musiikkia.

Karjalaista jännittää se, miten hän pääsee ohjelmassa alkuun, sillä sitä on harjoiteltu kotona niin, että musiikki alkaa ratsukon ollessa radalla. Nyt Karjalainen tulee sisään radan ulkopuolelta, jolloin musiikkiin mukaan pääseminen on erilaista.

”Aloitan pakollisten liikkeiden esittämisen jo heti ensimmäisellä linjalla. Katsotaan, mitä tuomarit ovat ohjelmasta ja koreografiasta mieltä. Siksihän me täällä olemme, että saamme palautetta.”

Karjalaisella on Mannheimissa mukana kaksi avustajaa, Noora Nyberg ja Anna Laitinen sekä valmentaja Janne Bergh. Kaikki joutuvat jälleen aamusta käymään koronatestissä ennen pääsyä kisapaikalle.

”Katsotaan, miten nopeasti Noora testistä selviää. Ja monentenako luokassa lähden. Ne ratkaisevat, ehditäänkö hevosta aamulla kävelyttää tai juoksuttaa.”

Mannheimissa on myös viides suomalaisedustaja. Ratsastajainliiton hallituksen puheenjohtaja, kouluratsastaja Marjukka Manninen toimii Mannheimissa tuomarina.   

Kilpailua voi seurata maksulliselta ClipMyHorse-nettikanavalta: LINKKI

Pararatsastustulokset 8.5.2021
CPEDI3* Mannheim, Saksa

FEI henkilökohtainen kilpailu, Ryhmä I. Lähti 4 ratsukkoa.
1) Katja Karjalainen / Dr Doolittle, FIN 74.524 %
2) Tina Jensen Ljumgstrøm Chabert / Skovens Rosselli, DEN 74.266 %

Täydet tulokset: https://results.hippodata.de/2021/1964/docs/r_06.pdf